Speltips Sirius – Elfsborg 8/5: Formstarka gäster

Axel Sjödin Publicerat: 8 maj 2023

Sirius väntar fortfarande på sin första vinst för säsongen, vilket inte lär bli lätt att fixa mot ett formstarkt Elfsborg.

Sirius - Elfsborg

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Elfsborg har imponerat under det inledande skedet av säsongen och ligger trea i tabellen inför den sjunde omgången. Två lite sämre resultat till en början har följts upp av fyra raka segrar där de har öst in mål. De kliver nu också in som favoriter mot ett Sirius som har visat sig svårslagna, men som ännu inte har tagit säsongens första vinst.

Sirius har fem oavgjorda resultat på sex matcher och lär vara frustrerade över att de inte riktigt har fått utdelning för sitt spel. De har mött på ganska tufft motstånd i de inledande omgångarna och har varit det vassare laget i ungefär hälften av matcherna, men har saknat spetsen framåt för att få med sig alla poäng – det kan bli ett stort problem och är något som ofta är typiskt för bottenlag. Men vi får avvakta lite fram till slutet av maj då spelschemat blir något mer lätthanterligt innan vi dömer ut dem.

Christian Kouakou har saknats under hela säsongsinledningen, vilket har märkts offensivt. Senast saknade de även två mittbackar i form av Kristopher Da Graca och Patrick Nwadike och då Andreas Murbeck är skadad sedan tidigare så ser det lite tunt ut i mittlåset bredvid Marcus Mathisen.

De fick i alla fall med sig ett kryss borta mot Kalmar senast efter att ha hämtat upp ett 0-2-underläge på Guldfågeln, vilket visar att det onekligen finns kvalitet i Sirius.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Elfsborg vinner mot sämre lag

Gästerna från Borås har verkligen lyckats växla upp och fortsätter att plocka trepoängare. De har fått ett ganska gynnsamt spelschema inledningsvis, men att de inte tappar poäng i dessa matcher är fortfarande ett styrkebesked. De är återigen favoriter när de besöker Studenternas, vilket inte är konstigt med tanke på hur de har sett ut offensivt i de senaste omgångarna. De gick till halvtidsvila med 0-1 hemma mot Halmstad men klev ut och gjorde sex (!) mål i andra och körde över dem totalt.

Alexander Bernhardsson är fortfarande borta inför måndagens match, men Jacob Ondrejka är bevisligen i storform och de visade senast att det finns gott om målskyttar i truppen. Elfsborg är oerhört vassa i omställningsspelet, vilket Sirius kommer att behöva se upp med.

Sirius har som sagt visat sig svårbesegrade, men de vek ned sig när Häcken kom på besök för några omgångar sedan och jag tror inte att de riktigt har kvaliteten av matcha ett formstarkt Elfsborg som ofta underskattas. Vi spelar därmed på den raka tvåan här för 2.04 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Elfsborg vinner
Odds: 2.04
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, måndag 8 maj
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+