Speltips Sirius – Falkenberg 21/9: Solklar favorit

Simon Pålsson Publicerat: 21 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

IK Sirius är säsongens stora utropstecken och måste gälla som favoriter hemma mot Falkenbergs FF i Allsvenskan den 21 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det var många som med mig hade räknat bort Falkenbergs FF från den här allsvenska säsongen, och redan låtit laget förbereda sig på att spela i Superettan nästa säsong. För ett par veckor sedan kändes det nämligen helt kört för deras del.

Det är lite märkligt egentligen med tanke på att Falkenbergs FF stundtals har spelat en fin fotboll, och faktiskt haft stor otur i flera matcher. På rak arm minns jag matcherna hemma mot Helsingborgs IF och Malmö FF, där man trots att man var det bättre laget i båda matcherna bara kom ut med totalt en poäng.

Men det är små marginaler som gäller och snabbt halkade Falkenbergs FF efter i tabellen. Men nu senast tog man en tung vinst i derbyt mot Varbergs BoIS, och studsade därför upp i tabellen. Plötsligt känns det som att Falkenbergs FF har en reell chans att klara av det här.

Men det gäller att försöka bygga vidare på trenden och ta nya vinster. Det gäller också att sätta in starka punktinsatser i matcher som man kan vinna, men då är mötet med IK Sirius på bortaplan kanske inte ett sådant? Det här är nämligen ett starkt lag.

Falkenbergs FF förlorade dessutom med 1-2 på hemmaplan mot samma lag, trots att man då spelade på gräs och ute vid havet i vackra Falkenberg. Nu blir det garanterat tuffare.

Falkenbergs FF förlorar

IK Sirius hade en förträfflig formtopp under sommaren och radade upp tunga vinster, men har nu två raka matcher utan vinst inför mötet med Falkenbergs FF. Det gör att vi litar blint på att man går stenhårt för tre poäng här.

Sett till den allsvenska tabellen har man goda förutsättningar att faktiskt ge sig in i en strid om Europaplatserna. Det är bara fem poäng upp till IF Elfsborg, som dessutom har spelat en match mer än vad IK Sirius har gjort. Falkenbergs FF däremot står på 20 spelade matcher, och har två poäng upp till kvalplatsen och ytterligare två poäng upp till säker mark.

Nu ser vi framför oss ett hemmalag som tar tag i taktpinnen och vinner matchen. Det känns fullkomligt logiskt att så ska bli fallet. Det är ett bättre lag.

IK Sirius vinner spelas till 1,68 gånger smeten hos Betsson. Det är ett odds som med största sannolikhet kommer att fortsätta sjunka under hela måndagen.

Annons:
  Rygga spelet hos betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: IK Sirius vinner
Odds: 1,68
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, måndag 21 september 2020
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: