Speltips Sirius – Halmstad 21/5: Svaga borta

Axel Sjödin Publicerat: 21 maj 2023

Ett Sirius nära botten är favoriter då de tar emot Halmstad på Studenternas under söndagseftermiddagen.

Sirius - Halmstad

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Med bara fem poäng efter de åtta inledande omgångarna ligger Sirius rätt risigt till i tabellen i nuläget, men de är klara favoriter att ta säsongens första seger då Halmstad kommer på besök till Studenternas på söndag. Halmstad har stått för flera imponerande skalper under säsongen, men samtliga har skett hemma på Örjans vall och på resande fot har de fortfarande inte tagit en enda poäng.

Spelmässigt har det inte sett dåligt ut för Sirius som har lyckats ta poäng mot flera topplag och som har haft bud på mer i flera av kryssen. De har hursomhelst saknat den spetsen som krävs för att kamma hem en trepoängare och i takt med att veckorna går växer oron kring den dåliga poängskörden.

Sirius var nära att få med sig en vinst mot Elfsborg i sin senaste hemmamatch, men kollapsade i matchens slutminuter och tappade 3-2 till 3-4. De kollapsade på samma vis mot Mjällby i svenska cupen under försäsongen och defensivt har det inte sett bra ut i de senaste omgångarna. Med nio insläppta mål i de tre senaste omgångarna blir det svårt att plocka poäng och 0-3-förlusten senast mot Mjällby var ett rejält bottennapp.

Hur bra de än spelar måste trepoängarna börja komma snart och ifall de skulle misslyckas med att vinna mot ett bortasvagt Halmstad ska man nog börja bli orolig på riktigt då bottenstriden kommer att vara tuff i år.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Halmstad har bara plockat poäng på Örjans vall

Hemma på Örjans vall har Halmstad sett ut som ett topplag, vilket deras resultat hittills vittnar om. Tre raka hemmasegrar mot AIK, Djurgården och Häcken är oerhört starkt och de var inte långt ifrån att bli det första laget att ta poäng av Malmö under förra helgen, men serieledarna lyckades peta in matchens enda mål i den 96:e matchminuten tillslut.

Men lejonet på Örjans vall har hittills varit en tamkatt så fort de har tvingats spela bortamatch. De har förlorat med flera måls marginal i samtliga bortamatcher och på deras senaste resa blev de totalt överkörda av Elfsborg med 1-6. Det lär inte vara lika självklart mot ett Sirius som hittills inte har kunnat leverera resultat, men de är klara underdogs inför söndag.

Sirius måste bevisa att de kan leverera nu och de har trots allt visat på flera positiva tendenser även om de uppenbart har en del problem. För 1.80 gånger pengarna hos Coolbet spelar vi i alla fall på den raka ettan här i med tanke på Halmstads dåliga bortafacit.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sirius vinner
Odds: 1.80
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:30, söndag 21 maj
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+