Speltips Sirius – IFK Göteborg 21/11: Fördel bortalaget

Axel Sjödin Publicerat: 21 november 2021

Det är två lag som har klättrat ur bottenstriden som möter varandra på Studenternas då Sirius tar emot IFK Göteborg på söndagen.

Sirius - IFK Göteborg

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sirius stod för en väldigt imponerande comeback borta mot Mjällby precis innan landslagsuppehållet där de låg under med 0-2 efter lite drygt halva matchen. Men de vände tillslut och vann då Adam Ståhl kunde pricka in det avgörande 3-2-målet med minuten kvar av ordinarie tid.

Det var tre blytunga poäng mot en annan bottenkonkurrent och segern där har gjort att de nu har seglat upp på 33 poäng och har fem poäng ned till Degerfors på kvalplatsen. Det är inte många som har tagit tre poäng på Strandvallen under säsongens andra hälft och det kunde inte ha kommit vid en bättre tidpunkt. Det är faktiskt bara just Sirius och Göteborg som lyckats med den bedriften på senaste.

De ska kanske inte riktigt andas ut än dock och båda lagen lär komma taggade till söndagens möte, men den värsta faran är över och mycket pekar på att vi får se Sirius i Allsvenskan även nästa år.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett pånyttfött Blåvitt

IFK Göteborg såg länge ut att få det tufft i avslutningen på säsongen, men i mitten på förra månaden hittade de formen efter förra landslagsuppehållet. Efter att ha vunnit hemma mot Örebro fortsatte de med att slå Mjällbys fina svit genom att slå dem på Strandvallen och därefter körde de över Djurgården hemma på Ullevi med hela 3-0 i vad som var säsongens mest välspelade match från Blåvitts håll.

Att få se göteborgarna ta fyra raka segrar hör inte till vanligheterna och vi får blicka tillbaka många år innan vi hittar en period då det hände senast. Hela klubben andades positivitet och där och då fick vi kanske en försmak på vad många hade förväntat sig av detta Blåvitt inför säsongen med alla namnkunniga hemvändare.

Det tog dock stopp mot Malmö som vann välförtjänt på Ullevi innan landslagsuppehållet, men Malmö stod också för en väldigt bra insats och det var nog det som krävdes för att stoppa detta Göteborg som gick som tåget där ett tag.

Men ännu har formen kanske inte avtagit och de ska vara ett starkare lag än vad Sirius är nu när de har fått tillbaka lite välbehövligt självförtroende. Mikael Stahre är dessutom duktig på att anpassa taktik efter motstånd och jag tror att de kan få med sig en trepoängare hem från Uppsala på söndag och då även matematiskt säkra sin överlevnad i Allsvenskan till nästa säsong. För 2.45 hos Expekt tycker jag att det finns klart spelvärde i den raka tvåan här.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: IFK Göteborg vinner
Odds: 2.45
Bolag: Expekt
Spelstopp: 17:30
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: