Speltips Sirius – Kalmar 13/8: Formsvaga gäster

Axel Sjödin Publicerat: 12 augusti 2023

På söndag ställs Sirius inför en väldigt viktig match hemma mot Kalmar i allsvenskans nittonde omgång.

Sirius - Kalmar

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Sirius är i allra högsta grad inblandade i bottenstriden efter en period av motgångar. De är i stort behov av tre poäng i söndagens match mot Kalmar då tufft motstånd i form av Häcken och Malmö väntar i de två kommande omgångarna. Mot ett formsvagt Kalmar som varken är nära toppen eller botten bör de ha goda chanser.

Resultaten har ofta inte återspeglat de prestationer som Sirius har visat upp, vilket har varit ett återkommande problem under hela säsongen. När de radade upp segrar i slutet av vårsäsongen kändes det som att proppen hade gått ur, men nu är de tillbaka i samma sits igen och är oroväckande nära bottenplaceringarna.

Tre raka uddamålsförluster lär svida för Sirius i den situation de är i nu. Hedersamma förluster har de redan radat upp i överflöd, men det är svårt att inte tro på en vändning när de spelar som de gör. I deras senaste hemmamatch mot AIK borde de verkligen ha fått med sig något, och de hade gott om chanser att trycka dit ett ledningsmål då de skapade gott om chanser för att avgöra. Istället blev det en sen förlust, vilket har varit ett lysande exempel på hur klubbens säsong har sett ut.

De saknar ofta spetsen för att avgöra när de väl får chansen, men avsaknad av spets är de åtminstone inte ensamma om att ha problem med i söndagens möte.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kalmar har fortsatt offensiva problem

Gästerna har spelat åtta matcher sedan återstarten och har bara lyckats få med sig en enda seger – mot Varberg hemma. I övrigt har det varit väldigt bleka prestationer och ett otroligt tungt uttåg ur Conference League-kvalet efter två raka förluster mot armeniska Pyunik. Det känns som att luften har gått ur detta Kalmar en aning, och Europaspelet var det de hade kvar att kämpa för.

De ligger för närvarande på sjätte plats i tabellen med nio poäng ned till Sirius och bottenstriden, samtidigt som de har tolv poäng upp till en topp tre-placering. Kalmar befinner sig i ingenmansland när säsongen nu börjar närma sig sista tredjedelen och det börjar närma sig den punkt där det helt enkelt gäller att spela av den.

Målproduktionen har varit deras främsta problem, och Mileta Rajovic har inte alls presterat som han gjorde i våras. Han fick in ett sent mål mot Pyunik nyligen efter en lång mållös svit, men det verkar inte ha gjort mycket då hans insats mot AIK i matchen därefter var dålig rent ut sagt. I samma match åkte de dessutom på en avstängning på Robert Gojani som saknas nu på söndag, vilket är ett tungt avbräck.

Underspelet lockar då två lag med offensiva problem ställs mot varandra, men ett rakt spel på Sirius känns inte heller dumt. Båda dessa singlar är bra spel, men vi väljer att gå en mellanväg med dubbelchansen 1X kombinerat med under 3,5 mål för 1.90 gånger pengarna hos Betinia, där vi har lite marginal åt båda hållen.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: 1X & under 3,5 mål
Odds: 1.90
Bolag: Betinia
Spelstopp: 15:00, söndag 13 augusti
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+