Speltips Sirius – Malmö 28/8: Upp till bevis

Axel Sjödin Publicerat: 28 augusti 2023

Båda lagen är i stort poängbehov på vardera sida av tabellen då Sirius välkomnar Malmö till Studenternas på måndag.

Sirius - Malmö

New Customers Only. 18+. T&Cs Apply. begambleaware.org

Malmö har tappat lite mark i toppstriden under de senaste veckorna då de med en ganska svag resultatrad har halkat ned bakom Häcken och numera har tre poäng upp till Elfsborg. Det är ingenting som inte går att lösa, men formen måste förbättras snarast för att de inte ska fortsätta halka efter. För Sirius del så är läget något mer prekärt då de i allra högsta grad är inblandade i bottenstriden i nuläget.

Malmö har verkligen öppnat plånboken i sommar, efter försäljningen av Hugo Larsson, och med de resurser som satsats så är guld den enda rimliga målsättningen. Men spelet har inte riktigt levt upp till förväntningarna och det är framförallt offensivt som det har gått lite hackigt under de senaste månaderna.

De har blivit nollade i fyra av deras sex senaste matcher, vilket är anmärkningsvärt med tanke på vilken offensiv de sitter på. Isaac Kiese-Thelin har emellertid inte levererat som han gjorde under våren, och Sebastian Nanasi känns inte riktigt lika het som han var för ett tag sedan. Nyförvärven har också blandat och gett, men de har inte riktigt fått ut vad de hoppats från en spelare som Sebastian Jörgensen ännu. Oliver Berg har nu värvats in, och han kan mycket väl bli en nyckelspelare under Henrik Rydström igen, men det återstår att se efter en högst medioker säsong i Djurgården.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sirius fortsätter att ha marginalerna mot sig

Det blev ännu en uddamålsförlust med små marginaler senast för Sirius del. De hade ledningen två gånger om mot de regerande mästarna, men Häcken kom tillbaka båda gångerna och kunde trycka in 3-2 i den 95:e minuten. Det måste vara oerhört frustrerande för Sirius som gång på gång är väldigt nära att få med sig poäng.

Segern mot Kalmar för två omgångar sedan var väldigt förlösande i en period där de har åkt på fyra uddamålsförluster på de fem senaste. Spelmässigt har de ofta förtjänat mer, men det är inte heller en slump att de gång på gång drar det kortare strået.

Efter två mållösa matcher har de i alla fall lyckats hitta nätet flera gånger om i de två senaste matcherna, vilket alltid är något med tanke på deras omtalade ineffektivitet offensivt. Men anfallet kommer verkligen att sättas på prov mot ett defensivt starkt Malmö.

Malmö måste nästan studsa tillbaka nu när de möter ett lag från bottenstriden, och det tror jag att de bör kunna göra. Sirius har inte haft marginalerna med sig och jag tror inte att det vänder mot ett lag som Malmö. En kombination av den raka tvåan och ett spel på under 3,5 mål hittar vi för hela 2.71 gånger pengarna hos Betinia, vilket i mitt tycke är väldigt fina odds sett till vilken matchbild vi kan förvänta oss.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Malmö & under 3,5 mål
Odds: 2.71
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:10, måndag 28 augusti
TV: 
Stream:  TV4 Play, Discovery+