Speltips Sirius – Mjällby 24/7: Öppen match

Axel Sjödin Publicerat: 24 juli 2023

Sirius och Mjällby avslutar den allsvenska omgången på Studenternas IP under måndagskvällen.

Sirius - Mjällby

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Det är ett intressant möte som avrundar den sextonde omgången i allsvenskan då mittenagen Sirius och Mjällby gör upp om tre poäng. I dagsläget är det två poäng som skiljer de båda lagen åt och Sirius har med andra ord chans att ta sig förbi i tabellen vid vinst på måndag.

Senast kommer Uppsalaklubben från en tung seger borta mot Degerfors med klara 3-0, vilket har gjort att de har lyckats skapa lite distans till bottenstriden för tillfället. Det var också viktigt att de snabbt fick sin första seger igen efter återstarten med tanke på hur länge den första trepoängaren dröjde under vårkanten.

Men Sirius har inlett höstsäsongen med två raka matcher mot tufft motstånd, men mot ett formsvagt Degerfors tog de i alla fall sin chans. Sirius kan mycket väl dras in i bottenstriden framöver, så alla poäng de kan få kommer att vara guld värda.

I den senaste omgången fick Tashreeq Matthews lämna planen på grund av skadekänning, och då klubben sålt Christian Kouakou så kan det potentiellt se lite tunt ut i anfallet om Matthews inte hinner återhämta sig.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mjällby blandar och ger

Efter den sensationella segern mot Malmö för två veckor sedan så var det lite antiklimaktiskt att förlora hemma på Strandvallen mot Norrköping i omgången därpå. Både de insläppta målen kom på straff, men Norrköping var trots allt snäppet vassare än ett för dagen ganska blekt Mjällby.

Det har varit rätt spretiga resultat under säsongen för Mjällbys del, som inte har så värst stor marginal ned till bottenstriden. Det kommer att bli viktigt att inte förlora på Studenternas för att hålla undan Sirius och andra jagande lag, särskilt då Mjällby nu har tappat både Noah Persson och Otto Rosengren som har varit en stor bidragande faktor till Mjällbys framgångar tidigare.

Men i deras frånvaro har det varit andra spelare som har klivit fram. Den nu 36-årige David Löfquist har varit fantastisk sedan återstarten och kan nog vara precis den typen av ledare som laget kan samlas kring. Nu har de också fått tillbaka Jacob Bergström från Djurgården, som nog kan tillföra mycket till deras offensiv.

Detta har möjligheten till att bli en rätt öppen match där båda lagen går för tre poäng. BLGM-spelet har suttit i tre raka matcher för Mjällbys del, och mot ett Sirius som lär bjuda upp till dans tror jag att det har goda chanser att sitta även här. För 1.75 gånger pengarna hos Betinia spelar vi därför på att båda lagen gör mål.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.75
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, måndag 24 juli
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+