Speltips Sirius – Mjällby 4/7: Målspel

Axel Sjödin Publicerat: 4 juli 2021

Som tur är så finns Allsvenskan när EM inte har några matcher och söndagskvällen räddas av Sirius mot Mjällby.

Sirius - Mjällby

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är bara en poäng som skiljer de båda lagen åt inför återstarten av Allsvenskan. Efter åtta spelade omgångar så sitter Sirius på tolfte plats med nio poäng och Mjällby på nionde plats med tio poäng, vilket i sig säger någonting om hur jämn tabellen är kring mitten fortfarande.

Sommaruppehållet kom hursomhelst väldigt lägligt för Sirius del som inte hade plockat upp en enda vinst i deras fem senaste matcher. Efter en flygande start på säsongen där de kryssade bort mot Norrköping och sedan vann mot både Halmstad och Häcken så tillhörde de toppskiktet ett kort tag med sina sju poäng efter tre omgångar.

Det var i april det, och sedan dess har de inte vunnit en match, vilket säkerligen känns surt när de ser Henrik Rydström göra succé med sin nygamla klubb Kalmar. Med tappad tränare och flera nyckelspelare som försvann efter fjolårssäsongen så står Sirius och den nya tränaren Daniel Bäckström inför en tuff uppgift.

De har i alla fall inte övergett den spelidé som gav dem framgång, vilket man ändå får beundra dem för. Nu har de chansen att studsa tillbaka igen hemma på Studenternas IP mot Mjällby, vilket ändå får ses som överkomligt motstånd.

Mjällby har haft motsatt utveckling

På tal om lyckade fjolårssäsonger så är Mjällby inte direkt sämre på det området. Det är nog ingen som tror att de ska kunna upprepa vad de gjorde förra året då de slutade femma, men man borde kunna hålla sig kvar med god marginal om de fortsätter på samma spår.

Efter en skakig inledning på säsongen med ett kryss och två förluster har de nu stabiliserat sig och är obesegrade i deras fem senaste matcher där två är vinster och de senaste tre är kryss. Deras resultat är nästan exakt motsatsen till Sirius säsong såhär långt och det var inför uppehållet tydligt att Mjällby var på väg upp i tabellen medan Sirius var på väg ned.

Som alltid med återstarter efter uppehåll så är det väldigt svårt att sia om hur det påverkat formen och matchen känns på förhand väldigt oviss när det kommer till att spela på resultat. Därför kikar på målspel här istället. Mjällby är säkra defensivt men har haft väldigt svårt framåt i plan under säsongen.

Bortalaget kommer till mötet med målskillnaden 6-7 efter åtta omgångar, vilket säger en del då endast Örebro har färre mål framåt. I Sirius matcher har det tenderat att bli lite fler mål, men hemma har de endast hittat nätet två gånger på tre matcher. Något säger mig att de kommer få det tufft att få hål på Mjällby och att det första ledningsmålet i den här matchen kommer att betyda mycket. Vi kör helt enkelt på underspelet här för helt godkända 1.85 hos Mr Green.

  Rygga spelet hos Mr Green – Hämta 100 kr freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.85
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 17:30
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: