Speltips Sundsvall – Hammarby 9/4: Framåtlutade gäster

Martin Efvergren Publicerat: 8 april 2022

Nykomlingarna GIF Sundsvall gästas av topptippade Hammarby i den andra omgången av Allsvenskan. Matchen spelas lördagen den 9 april 2022 med avspark kl 15:00.Ingress

Sundsvall – Hammarby

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det blev ingen drömpremiär för GIF Sundsvall förra helgen. Det började emellertid bra då Pontus Engblom gav laget ledningen i bortamötet mot Sirius. Men i den andra halvleken kunde hemmalaget vända på steken och vinna relativt rättvist med 2-1.

Giffarna är av de flesta tippade i botten av tabellen. På pappret ser man ganska begränsade ut och det gäller att Engblom gör sina mål (i synnerhet då Hallenius är långtidsskadad) och att nyförvärven Saku Ylätupa och Forrest Lasso blir fullträffar.

Någon fullträff blev dock inte låneförvärvet Oscar Linnér. Hans tålamod tog slut redan efter en match på bänken och den affären har överskuggat allt annat med Sundsvalls premiärmatch. Nu har Linnér och klubben valt att gå skilda vägar och det var nog den enda rimliga lösningen.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

En svår bortamatch

Hammarby lär komma med bättre energi efter sin upplevelse av premiären inför en fullsatt hemmaarena. Det blev till slut bara en 2-1-seger mot den andra nykomlingen Helsingborg men spelmässigt var Bajen det klart bättre laget.

I och med finalplatsen i Svenska Cupen och segern i premiären har Marti Cifuentes fått den start som är så viktiga i den här typen av publiklag som Hammarby är. Resultaten har varit bra och därtill har man spelat en typ av fotboll som ligger i klubbens DNA vilket gör det än lättare att bli uppskattad i de södra delarna av Stockholm.

Hammarby har ett bra facit vad gäller inbördes möten mot GIF Sundsvall. Faktum är att de har vunnit de sex senaste mötena. Hos spelbolagen gäller man nu som favoriter då ett rakt spel på bortalaget ges till ett odds omkring 1.70.

Även om Hammarby har gjort det bra i Sundsvall tidigare så är det här ingen enkel bortamatch, i synnerhet inte den här tiden på året. Det är långtifrån värmen på Tele2 och jag tror att nykomlingarna kommer ge Bajen en match här.

Hammarby lär försöka spela samma sorts framåtlutade fotboll som på hemmaplan och lär komma att dominera bollinnehavet. Sundsvall är heller inget brunkargäng och på hemmaplan lär de vilja ta sina chanser och gå framåt när tillfälle ges.

Sammantaget tror jag att detta borgar för en relativt öppen matchbild. Mitt spel blir att det kommer göras över 2.5 mål till 1.68 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 1.68
Bolag: Expekt
Spelstopp: 15:00, lördag 9 april 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: