Speltips Valencia – Rayo Vallecano 3/4: Kniven mot strupen

Axel Sjödin Publicerat: 3 april 2023

Det nedflyttningshotade Valencia ställs mot Rayo Vallecano hemma på Mestalla under måndagskvällen.

Valencia - Rayo Vallecano

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det går fortsatt motigt för den forna storklubben Valencia, som riskerar att trilla ur den spanska högstadivisionen ifall de inte lyckas vända utvecklingen. Rayo Vallecano är i sin tur fortsatt inblandade i striden om Europaplatser, men har inte alls varit i bra form under senare tid, vilket har gjort att lagen under dem har krupit närmare i tabellen.

Valencia behöver alla poäng de kan få i nuläget och en trepoängare hade varit värd sin vikt i guld i nuläget. Det är oerhört jämnt i den spanska bottenstriden, men Valencia befinner sig inför omgången under strecket, trots att det har gått lite bättre under den nya tränaren Rubén Baraja.

På de fem matcher som Baraja har lett laget så har de förlorat samtliga tre bortamatcher, men har vunnit båda hemmamatcherna, vilket bådar gott inför måndagen. Det ska sägas att deras två senaste förluster har kommit mot Barcelona och Atlético Madrid, vilket var förväntat. Segrarna har dock också kommit mot tufft motstånd då Real Sociedad och Osasuna båda har fått lämna Mestalla tomhänta.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Formen har varit usel för Rayo

Rayo har haft ännu en bra säsong och fortsätter att överraska i La Liga, men känslan är att de har stannat av något under senare tid och att de inte kommer att räcka hela vägen för att nå ut i Europa. De har nu sex raka matcher utan seger och att de inte har tappat mer mark i tabellen än vad de har gjort är anmärkningsvärt, men deras konkurrenter om sjundeplatsen är i lika dålig form de också.

Senast så mötte de Girona hemma och tog ledningen i matchen två gånger om, men kunde inte hålla i den. Mötet slutade 2-2 och de fick återigen nöja sig med en poäng. Rayo har inte riktigt hittat rätt under våren och deras tunga värvning av Raúl de Tomás har inte betalat av sig ännu då veteranen inte har levererat på sin nya klubbadress.

Valencia är faktiskt klara favoriter, vilket är anmärkningsvärt med tanke på tabelläget, men de har som sagt presterat bra under Baraja, även mot tufft motstånd. Efter helgens möte så väntar betydligt lättare motstånd under några veckor då sexpoängarna i botten kommer att avlösa varandra. Då kommer Valencias öde med all förmodan att avgöras och det återstår att se ifall deras unga trupp kan klara den pressen.

Valencia har ändå visat att de kan kriga till sig poäng på hemmaplan på senare tid, även om det har varit målsnålt och mycket kamp. Vi kombinerar därmed dubbelchansen 1X med under 2,5 mål för 2.00 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans 1X & under 2,5 mål
Odds: 2.00
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, måndag 3 april
TV: 
Stream:  cmoresport logo