Speltips Varberg – AIK 17/7: Bottenstriden fortsätter

Axel Sjödin Publicerat: 17 juli 2023

Den spännande bottenstriden fortsätter, och det är viktiga poäng som står på spel på Påskbergsvallen då Varberg och AIK drabbar samman.

Varberg - AIK

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

För bara någon vecka sedan kändes det rätt givet hur den här matchen skulle sluta, men AIK verkar inte vara ensamma om att ha fått ett uppsving efter omstarten. Varberg huserar fortfarande längst ned i tabellen, men står ju på samma poäng som IFK Göteborg och är bara två poäng bakom AIK, vilket innebär att de har chansen att gå förbi vid vinst på måndag.

Men oavsett hur dåligt ser har sett ut under stora delar av våren så är det nog inte många som förväntar sig att AIK ska fortsätta att harva runt i botten särskilt länge till. De har investerat i tre tunga nyförvärv i form av Anton Salétros, Mads Thychosen och Dino Besirovic, samtidigt som de har gjort sig av med både Viktor Fischer och Vincent Thill, där den förstnämnda i synnerhet aldrig riktigt kom in i laget på rätt sätt.

De inledde höstsäsongen med en övertygande seger borta mot Brommapojkarna, och även om Andreas Brännström något förvånande blev avskedad efter segern så är känslan att de har lyckats bibehålla ett momentum som de bar med sig in i Häcken-matchen därefter. Henning Berg fick en tuff första uppgift i sin roll som AIK-tränare, och även om de stod för en bra första halvlek så blev det till slut förlust mot de regerande mästarna, som höjde sig i andra.

Thychosen stod för ett mål i sin första match, och Bilal Hussein verkar ha höjt sig rejält efter omstarten. Rui Modesto har också fortsatt leverera på en hög nivå och känslan är att AIK börjar röra sig åt rätt håll och att det är en tidsfråga innan de börjar klättra i tabellen igen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det var ett nytt Varberg mot Blåvitt

Efter att Joakim Persson valde att röra på sig under uppehållet kändes det riktigt tufft för Varberg. Många hade nog redan räknat ut dem på förhand, och det gjorde inte bättre av att de tappade succétränare sedan flera säsonger tillbaka. Men de överraskade rejält i den senaste omgången då de slog IFK Göteborg på bortaplan och därmed gav sig själva en chans att konkurrera om högre tabellpositioner på riktigt.

Blåvitt var verkligen inte bra, men det anmärkningsvärda var inte bara resultatet, utan även sättet de spelade på under interimtränaren Martin Skogman. På väldigt kort tid har Skogman helt ändrat spelfilosofi och det var ett helt annat Varberg vi fick se på Gamla Ullevi än det som radat upp förluster under våren.

De visade upp fint kombinationsspel och vassa kontringar som IFK Göteborg hade stora problem med att hantera, samtidigt som de bara släppte till ett enda skott på mål. Blåvitt kan kanske få alla lag att se bättre ut än vad de är i dagsläget, men Varberg höjde sig verkligen. Det ska bli intressant att se ifall de kan få med sig ett resultat i nästa ödesmatch nu mot AIK. Folk har varit lite väl snabba med att höja AIK i min mening, och även om de lär klättra så kan det kanske ta ett tag att nå sin potential med nya spelare och en ny tränare och de har inte sett bra ut på bortaplan hittills i år. För 1.91 spelar vi därmed på dubbelchansen 1X för 1.98 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans 1X
Odds: 1.91
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, måndag 17 juli
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+