Speltips Varberg – Elfsborg 10/4: Underskattade lag

Axel Sjödin Publicerat: 10 april 2023

Elfsborg reser ned till Påskbergsvallen för att möta Varberg i den andra omgången under annandag påsk.

Varberg - Elfsborg

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Såhär under säsongsinledningen så är alla matcher lite extra intressanta och måndagens möte mellan Varberg och Elfsborg kommer att ge oss en bra fingervisning om var lagen står för tillfället. Varberg överraskade positivt under premiären, medan Elfsborg fick se sig besegrade av de regerande mästarna hemma i Borås.

Både Varberg och Elfsborg har potentiellt blivit rätt underskattade från medialt håll inför säsongen, vilket ger måndagsmatchen lite extra krydda. Joakim Perssons gäng har gång på gång tippats nere i botten av tabellen, men han har själv varit nöjd med den trupp han har till förfogande inför säsongen och nere på Listerlandet så gick de från ord till handling.

Varberg kom tillbaka på ett imponerande vis borta mot ett Mjällby, som bevisligen har varit i fin form under våren, och fick med sig en tung poäng i en svår bortamatch. En nyckel bakom Varbergs framgångar under senare år har varit deras facit hemma på Påskbergsvallen, vilket inte var lika imponerande under fjolåret. Det återstår att se ifall Persson återigen kan omvandla Påskbergsvallen till deras fort där de plockar livsviktiga poäng – men det återstår att se.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Elfsborg behöver leverera en vinst

I vanlig ordning så är Elfsborg förbisedda i en potentiell toppstrid och de har återigen placerats bakom Stockholmslagen, Malmö och Häcken i förhandstipsen. Fjolårssäsongen var en tung sådan för Boråsklubben som presterade långt under förväntan under den första halvan, men under den sista halvan så var det faktiskt bara Häcken som hade skrapat ihop flera poäng än Elfsborg.

Jimmy Thelin har ett stabilt lagbygge och inget spel ute i Europa som distraherar dem i år, vilket kan bädda för en överraskning. Nu blev det förlust i premiären mot Häcken senast, men få lag har rått på de regerande mästarna under våren. Nu gäller det i alla fall att studsa tillbaka snabbt för Elfsborgs del, då ännu ett poängtapp hade skapat en tidig lucka upp till de andra topplagen.

Elfsborg var på intet sätt chanslösa mot Häcken, men motståndarna spelar väldigt bra för tillfället. Tyvärr för Elfsborgs del så fick Michael Baidoo utgå med en skada och kan mycket väl missa helgens match, men oavsett så ska de ha tillräckligt mycket kvalitet för att vara klara favoriter. Det är möjligt att även undertecknad underskattar Varberg i nuläget, men de har inte varit lika starka hemma som de brukar på ett bra tag. För 1.90 gånger pengarna hos Betinia så spelar vi på att Elfsborg tar sin första seger för säsongen.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Elfsborg vinner
Odds: 1.90
Bolag: Betinia
Spelstopp: 15:00, måndag 10 april
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+