Speltips Varberg – Elfsborg 19/4: Svårbedömt

Simon Pålsson Publicerat: 19 april 2021

IF Elfsborg föll direkt i premiären, men gäller som favorit borta mot Varbergs Bois i Allsvenskan måndagen den 19 april 2021.

Varbergs Bois - IF Elfsborg

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det var ett par stora lag som hade problem redan i den inledande omgången av Allsvenskan, däribland IF Elfsborg, som föll hemma mot Djurgården i en match där man egentligen aldrig riktigt kom upp i nivå.

Annars känns det som att IF Elfsborg är ett stabilt lag som har en bra organisation, ett tydligt spelsätt och en kontinuitet i saker och ting som gör att man hela tiden ska kunna gå att räkna med. Men i en premiär kan allting såklart hända.

Nu spelar man borta mot Varbergs Bois, en motståndare som IF Elfsborg rimligen borde gälla som favoriter mot, och där spelbolagen också har valt den värdering. Men då får man inte glömma det faktum att IF Elfsborg traditionellt sett varit riktigt svaga på gräs, även om förra säsongen var ett litet undantag för deras del.

Men i ett skede där man har en svagare premiärmatch bakom sig känns det inte helt optimalt att stå inför ännu en match på gräs. Det är åtminstone ingenting som IF Elfsborg föredrar om man får välja.

Varbergs Bois då? Jo, man kryssade borta mot Mjällby AIF i sin premiär och då slutade matchen 0-0, efter att inget av lagen egentligen skapat någonting. Men den matchen blåste nästan bort med tanke på vindstyrkan på Listerlandet.

IF Elfsborg får det tufft

En av sakerna som jag imponerades av med IF Elfsborg förra säsongen var stabiliteten som man hittade och tillsammans med Djurgården tycker jag att man är det defensivt mest skickliga och intressanta laget i den allsvenska fotbollen.

Det återstår att se om man verkligen kan leva upp till det här även fortsättningsvis, men i grunden har man en organisation som gör IF Elfsborg svårpasserade.

Varbergs Bois har också tappat Astrit Selmani och Gustaf Norlin, sina två kanske mest potenta offensiva spelare från förra säsongen. Det gör att man kommer att ha svårare att göra mål framåt den här säsongsinledningen, eller kanske rent av hela den här säsongen.

Under 2,5 mål spelas till 1,92 gånger såsen hos Betsafe.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,92
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 19:00, måndag 19 april 2021
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: