Speltips Varberg – Häcken 13/8: Ångest på tapeten

Simon Pålsson Publicerat: 12 augusti 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

BK Häcken har hamnat i en prekär situation efter ett par svaga resultat, och behöver tre poäng borta mot Varbergs BoIS i Allsvenskan den 13 augusti 2020.

  Rygga vårt speltips hos Coolbet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Allsvenskan är tillbaka med en matig torsdagsmeny, och det står bara intressanta matcher på schemat. Nu är vi väl i för sig inte särskilt nyktra i vår syn på den svenska fotbollen, och känner oss glada oavsett vilken match som väntar, men att kunna sätta tänderna i sex allsvenska matcher på samma dag är en obeskrivlig lyx.

Ett av flera möten spelas på Påskbergsvallen – nåja – på västkusten. Där kommer Varbergs BoIS ta sig an BK Häcken på hemmaplan, och känslan är att det kan bli en jämn historia. Det finns en hel del faktorer som talar för att Varbergs BoIS ska kunna göra ett bra resultat nämligen.

Dels är Varbergs BoIS ett vettigt allsvenskt lag, som gång på gång visar sig svåra att slå, som visar att man kan hävda sig mot de bästa lagen, och som dessutom har ganska god form. Nu möter Varbergs BoIS också ett BK Häcken som snubblat sig fram lite på slutet, och som inte älskar att spela på gräs. Det är däremot Varbergs BoIS mycket vana och bekväma med.

För att hitta senaste gången som dessa båda lag från västkusten spelade mot varandra får vi skruva tillbaka tiden till säsongen 2015 – och rent av i januari månad. Det var nämligen då som Varbergs BoIS gästade BK Häcken för en avslagen träningsmatch långt innan säsongen skulle köra igång på allvar. Varbergs BoIS förlorade med klara 4-2 i en svängig historia, men i ärlighetens namn spelar det ingen större roll inför just det här mötet.

En svängig historia

Varbergs BoIS spelade 3-3 senast borta mot IK Sirius och stod återigen för en stundtals väldigt bra insats, även om man fortsätter att släppa in för mycket mål. Båda lagen göra mål är ett gångbart spel när Varbergs BoIS spelar fotboll den här säsongen, och det har inte minst suttit i fyra raka matcher nu. Det är inte konstigt med tanke på hur många spelare som Varbergs BoIS släpper fram i offensiven.

BK Häcken däremot går inte riktigt att få grepp om, och då ska sägas att laget trots allt vann mot IFK Norrköping för en vecka sedan. Men sedan dess har man förlorat, på hemmaplan, mot bottenlaget Kalmar FF med 0-2.

Som om det inte vore nog med det har målvakten Peter Abrahamsson dragit korsbandet och är därmed borta i ett år. Nu har man lånat in Pontus Dahlberg, en fullgod ersättare, och det återstår att se om han är spelklar till matchen nere i Varberg.

Hur som helst ser vi framför oss en match med två lag som har sina styrkor i offensiven, och BK Häcken fortsätter förmodligen att se trubbiga ut på bortaplan. Den trenden har varit tydlig hela säsongen.

Båda lagen göra mål spelas till 1,71 gånger smeten hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål
Odds: 1,71
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, torsdag 13 augusti
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo