Speltips Varberg – Häcken 5/6: Solklara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 5 juni 2023

Tabelljumbon Varberg tar emot Häcken framför hemmapubliken på Påskbergsvallen under måndagskvällen.

Varberg - Häcken

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Varberg står fortfarande utan en enda seger efter de tio inledande omgångarna och det börjar se tufft ut för Jocke Persson och hans manskap. Med tanke på vilket motstånd de möter i den elfte omgången pekar dessutom mycket på att de får gå ännu en match utan tre poäng. Häcken jagar fortsatt både Elfsborg och Malmö i toppen, de är tre poäng bakom serieledarna men har också en match mer spelad.

Persson har under lång tid lyckats uträtta stora saker med väldigt små medel, han har lyckats koka soppa på den spik då han år efter år har lyckats hålla kvar Varberg i allsvenskan, men i år har det inte funnits mycket antydan till att de ska lyckas igen. I skrivande stund har de förvisso bara två poäng upp till kvalplatsen fortfarande, men det har inte sett bra ut.

Påskbergsvallen har inte direkt varit en tuff bortamatch i år, som det så ofta har varit tidigare. Deras två senaste hemmamatcher har varit klara förluster mot Malmö med 0-6 och mot Norrköping med 1-3. Mot ett Häcken som har fått ladda upp en hel vecka kan den sviten mycket väl förlängas.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Häcken är nära toppen

Det har gått lite hackigt för de regerande mästarna, med tre poängtapp i de fem senaste ligamatcherna. Men med både en cupfinal och en extra match från omgång 18 som de har behövt spela mitt i veckan så har de haft ett lite tuffare matchande än deras konkurrenter.

Mot Blåvitt fanns det i alla fall ingen antydan till trötthet då de tog tag i taktpinnen i andra halvlek och körde över stadsrivalerna. Det blev totalt 4-1 på Hisingen och tre nya poäng, vilket gör att de fortsatt har kontakt med toppen efter att Elfsborg vunnit mot Malmö i den förra omgången.

Häcken har en hög högstanivå, även när de har haft skador på nyckelspelare, och bör kunna lösa en seger mot ett blekt Varberg utan några större problem. De har båda bröderna Gustafson redo för spel inför måndagen och är klara favoriter hos spelbolagen.

Häcken har vid flera tillfällen börjat trycka på rejält i andra halvlek och vinner inte sällan med fler än ett mål när de väl har hamnat i överläge. Deras kontringsspel kan bara matchas av Elfsborg, och därmed tycker jag att det trots allt är ganska bra spelvärde på att de regerande mästarna lyckas fixa detta med -1,5 asian hcp för 2.05 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Häcken -1,5 hcp
Odds: 2.05
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, söndag 5 juni
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+