Speltips Varberg – Helsingborg 21/9: Ångestmöte

Simon Pålsson Publicerat: 21 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Helsingborgs IF har chansen att gå upp på säker mark vid en trepoängare borta mot Varbergs BoIS i Allsvenskan den 21 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos bet365!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är speciella tider som nu råder i den allsvenska fotbollen, där vi samtidigt som hösten är i sitt antågande också går in i den avgörande fasen. Den sista tredjedelen ska nu till att spelas, och det är nu vi får se vilka lag som egentligen pallar för trycket.

I helgen såg både Kalmar FF och Falkenbergs FF till att vinna sina respektive matcher, och det har öppnat för en intensiv bottenstrid. Plötsligt är det fem lag som är konkret inblandade i striden om alla tre potentiellt nedflyttande platser. Det känns som ett helt öppet race nu.

Därtill kan man också ha med sig att Mjällby AIF och Örebro SK finns med i den striden, såvida man inte vinner kvällens match. Det skulle ge lite nödvändigt andrum för lagen.

Men Helsingborgs IF är utan tvekan med i bottenstriden och behöver tre poäng här för att inte riskera att sjunka allt djupare ner i den. Det finns en okej form för deras del, även om poängtappet mot Kalmar FF var en direkt besvikelse. 2-2 borta mot Hammarby senast var dock ett steg framåt, och som så många gånger förr är man bäst mot bättre lag.

En tät historia

I hemmalaget finns det en del skador att ha med sig inför avsparken. Robin Tranberg och Anton Liljenbäck borta, Adama Fofana likaså, troligen även Keanin Ayer. Det är ett gäng spelare som hade kunnat konkurrera om startplatser.

Jocke Persson i hemmalaget tros ha stor respekt för speeden som finns i bortalaget, varpå det väntas spelas med ett par snabba försvarsspelare. Det kan också innebära att hemmalaget lägger sig ganska lågt och försöker få till den typen av tillställning här.

Helsingborgs IF har varit direkt svaga mot uppställda försvar under året, och förlorade inte minst med hela 0-3 hemma mot Varbergs BoIS i premiären.

Nu finns det en risk att man får klara sig utan Martin Olsson, och även hans bror Marcus Olsson. Enligt min magkänsla spelas ingen av spelarna matchen, och gör man det blir det troligen inte 90 minuter. Därtill är Anders Lindegaard och Andreas Granqvist borta med skador.

Under 3 mål (asian handicap) spelas till 1,67 gånger krämen hos bet365.

Annons:
  Rygga spelet hos bet365 – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian handicap)
Odds: 1,67
Bolag: Bet365
Spelstopp: 19:00, måndag 21 september 2020
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: