Speltips Varberg – Mjällby 7/8: Inget skönspel

Axel Sjödin Publicerat: 7 augusti 2023

Varberg ställs inför ännu en kritisk match då Mjällby kommer på besök till Påskbergsvallen under måndagskvällen.

Varberg - Mjällby

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Varberg stod för en fantastisk insats borta mot Halmstad i den förra omgången, och ska försöka bygga vidare på det hopp som uppstått efter att Martin Skoglund tagit över tränaransvaret och lett dem till två segrar på kort tid. Men Mjällby är inte ett lätt motstånd och vi kan nog inte förvänta oss särskilt mycket skönspel på förhand.

Vad som hände på Örjans vall förra helgen är snudd på omöjligt att försöka förklara. Hur Varberg vann med fem måls marginal mot Halmstad går knappt att börja analysera. Men omställningsspelet var oerhört effektivt, och vi fick ett tidigt smakprov av det i deras seger mot IFK Göteborg för några veckor sedan.

Det har varierat lite från match till match, men Varberg har uppenbart en ny spelidé offensivt som Skoglund har lyckats implementera på ett väldigt snabbt och effektivt vis. Men faktum kvarstår att de ännu har lyckats vinna en match på hemmaplan, då det passar dem bättre att kontra mot ett spelförande hemmalag.

Det lär nog fortsatt bli väldigt svårt för Varberg att klara sig kvar, men hoppet om en vändning kvarstår i alla fall.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mjällby har sett bättre ut på bortaplan

Listerlänningarna har blandat och gett lite under hela säsongen, med höga toppar och djupa dalar. De fortsätter i alla fall att plocka poäng och är varken i närheten av någon topp- eller bottenstrid. Nytt för i år är att de inte längre verkar lika starka hemma på Strandvallen, och istället har de haft större framgångar på bortaplan – inte minst på senaste.

Deras form på resande fot har varit bra med tre segrar på deras fyra senaste matcher – vilket även inkluderar en seger mot Malmö. De har dessutom förstärkt truppen något på senaste genom att få tillbaka Jacob Bergström från Djurgården och genom att låna in den unga mittfältaren Leo Walta från Nordsjälland.

Utan både Noah Persson och Otto Rosengren har de kanske inte riktigt samma höjd längre, men har fortsatt varit farliga på fasta situationer och brukar hitta något vis att kriga till sig ett mål. Senast blev det en förväntad förlust hemma mot Djurgården i en match där Mjällby förmodligen borde ha fått med sig poäng. Kvaliteten var dock låg från båda lagen och skärpan i avsluten saknades.

Vädret sägs bli blåsigt och regnigt i Varberg under morgondagen, vilket inte är optimala förutsättningar för något målkalas. Vi spelar därmed på dubbelchans X2 och under 2,5 mål för 2.14 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X2 & under 2,5 mål
Odds: 2.14
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, måndag 7 augusti
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+