Speltips Värnamo – Degerfors 14/8: Sexpoängare

Axel Sjödin Publicerat: 14 augusti 2023

Värnamo ställs mot Degerfors på Finnvedsvallen för ett viktigt bottenmöte under måndagskvällen.

Värnamo - Degerfors

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Det är viktiga poäng som står på spel på den nedre tabellhalvan då Värnamo välkomnar Degerfors till Finnvedsvallen under måndagen. Värnamo har fem poäng ned till Degerfors, som befinner sig på negativ kvalplats, och kan således skapa en rejäl buffert ned till bottenstriden vid vinst. För Degerfors del behöver man knappast motivera varför de behöver ta alla poäng de kan komma över i det här läget.

Värnamo har haft en väldigt fin höstsäsong såhär långt, och efter en lite trevande start på säsongen har Kim Hellbergs lagbygge kommit igång på riktigt igen. Efter återstarten inledde de med en tung seger mot just Degerfors på bortaplan och sedan dess har så sakteligen börjat lämna bottenstriden bakom sig.

I den förra omgången tog de ännu en blytung seger borta mot Brommapojkarna och vinner de nu mot Degerfors kan man nästan säga att de lagt bottenstriden bakom sig. Den förra segern kom dock till ett pris då Gustav Engvall fick kliva av planen skadad och förväntas missa några omgångar. Hans målproduktion har varit väldigt viktig för laget, men under samma match lyckades i alla fall Ajdin Zeljkovic bryta sin långa måltorka. Där har de länge haft ett sparkapital, då Zeljkovic öste in mål under sin tid i Örgryte. Kommer han bara igång så kommer Värnamo att bli ännu mer målfarliga.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Degerfors har en tuff höst framför sig

Då Degerfors spelade sin match från den förra omgången långt tidigare så har de nu haft ett uppehåll på två veckor. Men intressant nog så kommer även de senast från en tung 2-0-seger mot Brommapojkarna, precis som Värnamo. Det gör att de åtminstone håller jämna steg med Sirius, och fortfarande har lite distans ned till IFK Göteborg som jagar dem.

Det lär bli en oerhört tuff bottenstrid framöver, och det finns inga lätta räddningsplankor för bottenlagen. AIK lär fortsätta gå bra och Sirius lär säkerligen lyfta med sitt fina spel, samtidigt som Blåvitt rustar för att komma ikapp. Degerfors har därmed en väldigt tuff höst framför sig, men de har också utmärkt sig för att klara sig i situationer där de har varit uträknade.

Men de är högst begränsade då de i stort sett bara plockar poäng på Stora Valla, och där har de inte varit lika starka i år som tidigare. Hittills har de förlorat sju av åtta matcher på resande fot, och mot ett Värnamo som är i fin form kommer det att vara svårt att ta poäng. Pashang Abdulla behöver verkligen komma igång med målskyttet snart om inte Degerfors ska fastna i bottenträsket, men det är lättare sagt än gjort. Även utan Engvall tror jag att Värnamo har vad som krävs för att ta en seger mot ett bortasvagt Degerfors här. För 1.80 gånger pengarna hos Betinia spelar vi därmed på den raka hemmasegern.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Värnamo vinner
Odds: 1.80
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, måndag 14 augusti
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+