Speltips Värnamo – Kalmar 22/5: Formsvaga gäster

Axel Sjödin Publicerat: 22 maj 2023

Måndagen bjuder på ett möte från Finnvedsvallen där mittenlagen Värnamo och Kalmar kommer att kämpa om poängen.

Värnamo - Kalmar

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Säsongen har redan hunnit ha olika faser på Kalmars del, som inledningsvis såg riktigt bra ut. Trots att de förlorade den första matchen mot Malmö så lyckades de få med sig tre raka segrar efter det och hade inte ett enda insläppt mål från öppet spel under de fyra första matcherna. I de efterföljande fyra har det dock inte sett lika lovande ut med endast två poäng och åtta insläppta mål, det har varit som två olika lag.

Senast kommer Kalmar från en tung förlust på hemmaplan mot Brommapojkarna. Mileta Rajovic gav planenligt hemmalaget ledningen, men den varade inte länge och istället var det Brommapojkarna som lyckades få med sig alla tre poäng efter två sena mål.

Kalmar har, med sin dåliga poängskörd under de senaste omgångarna, redan börjat dala i tabellen, och även om det inte på något sätt är förvånande att de ligger kring mitten så gav deras inledning hopp om så mycket mer. De har verkligen hittat rätt i en spelare som Rajovic åtminstone, som är den typ av spelare de har saknat i offensiven tidigare. Problemet har varit defensiven som såg så lovande ut under april.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Värnamo är luriga att möta

Värnamo är inte ett lätt lag att möta, särskilt inte hemma på Finnvedsvallen. Sedan deras något tursamma vinst mot Blåvitt i den första omgången är det bara på hemmaplan de har plockat poäng sedan dess. Där har de stått för ett par fina skalper mot AIK och Varberg och borde nog ha kunnat få med sig mer mot Brommapojkarna ifall de hade kunnat undvika den tidiga utvisningen på Netinho.

Kim Hellbergs mannar stod för en stark säsong som nykomlingar ifjol och förväntas nog lyckas hålla sig kvar även i år med smarta värvningar. Känslan är dock att de flesta nedflyttningskandidaterna är för starka för att åka ned och bottenstriden kommer att bli tuff. Värnamo har blandat och gett och hade en lite tuff start på säsongen, men verkar nu ha hamnat på rätt köl igen.

Kalmar kliver in som favoriter på Finnvedsvallen, men har inte lyckats ta tre poäng mot någon av Varberg, Sirius och Brommapojkarna i deras senaste matcher. Spelvärdet ligger därmed på hemmalaget i mitt tycke och vi siktar därför in oss på en Värnamo-seger med pengarna tillbaka vid oavgjort för 2.02 gånger insatsen hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Värnamo – Draw no bet
Odds: 2.02
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, måndag 22 maj
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+