Speltips Värnamo – Mjällby 10/4: Intressant match

Axel Sjödin Publicerat: 10 april 2023

Måndagen bjuder på en potentiellt väldigt jämn tillställning mellan Värnamo och Mjällby på Borås Arena.

Värnamo - Mjällby

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Värt att notera direkt är att måndagens match inte kommer att spelas hemma på Finnvedsvallen för Värnamos del, istället har matchen flyttats till Borås plastmatta vilket lär påverka såväl läktarstöd som spel. Oavsett så kommer det bli väldigt intressant att följa mötet mellan dessa två lag då båda har varit positiva överraskningar under senare tid.

Värnamo gjorde en strålande första säsong i allsvenskan förra året och mycket kan nog krediteras till Kim Hellberg. De har kvar honom vid rodret även inför den här säsongen och de har imponerande nog lyckats ersätta förlusten av Marcus Antonsson genom att knyta till sig Gustav Engvall, vilket kommer att bli spännande att följa under säsongen.

Lagbygget känns stabilt och de kan nog stå för ännu en stark säsong i år; redan efter en säsong så känns de nästan som en etablerad allsvensk klubb. De kommer från ett väldigt starkt resultat i premiären där de bortaslog IFK Göteborg efter ett snöpligt självmål från Marcus Berg i slutminuterna. En vinst är i alla fall en vinst och Värnamo stod trots allt för en bra insats, även om de själva inte hade mycket att göra med det avgörande målet.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mjällby känns snäppet vassare

Förväntningarna har redan hunnit stiga på Mjällby då de under försäsongen lyckats ta sig till final i svenska cupen där de kommer att möta Häcken på Strandvallen i maj. De har lyckats behålla mycket av stommen sedan förra året och ersatt de få tapp de har haft på ett bra sätt och kan nog återigen bli ett starkt mittenlag som ingen gärna vill möta.

Premiären hemma mot Varberg gick dock inte riktigt som de hade hoppats på nere på Listerlandet. De tog planenligt ledningen med 2-0, men släppte sedan på gasen något, vilket gästerna utnyttjade. Jocke Persson bytte in ett flertal nya spelare och inom loppet av sex minuter så hade gästerna från väst tryckt in två snabba mål och 2-2 blev även slutresultatet.

Varberg är ingen lätt motståndare, även om de har haft väldigt låga förväntningar på sig från medialt håll i år, men den frenesi som de försvarade med mot Kalmar och Hammarby fanns inte riktigt där i Mjällby förra helgen. De kändes inte riktigt påkopplade efter att de säkrat en tvåmålsledning och det ska bli intressant att se ifall de kan växla upp mot Värnamo igen.

Hos spelbolagen så är det i stort sett helt jämna förutsättningar inför matchen, men att den spelas på Borås Arena förändrar trots allt bilden en del. Mjällby känns som att de har kommit lite längre i sin utveckling och är också strået vassare. Ett kryss känns inte alls orimligt här, men vi väljer att spela på gästerna med pengarna tillbaka vid oavgjort för fina 1.97 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Mjällby – Draw no bet
Odds: 1.97
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 13:00, måndag 10 april
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+