Speltips Värnamo – Sirius 25/9: Formstarkt hemmalag

Axel Sjödin Publicerat: 25 september 2023

Värnamo välkomnar Sirius till Finnvedsvallen under måndagskvällen, och gästerna behöver verkligen poäng.

Värnamo - Sirius

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är fortsatt väldigt jämnt nere i bottenstriden, och i skrivande stund står Sirius på samma poäng som Degerfors på direkt nedflyttningsplats. AIK är två poäng framför utan att ha spelat mot Djurgården, vilket gör att varje poäng är värd sin vikt i guld nere i bottenstriden just nu. Värnamo har efter en stark period lyckats lämna bottenplaceringarna bakom sig, men kan behöva några enstaka poäng till för att vara helt säkra på att klara sig kvar.

Värnamo hade en relativt seg säsongsinledning, men verkar ha kommit igång på riktigt nu under senare tid. De har en fint balanserad trupp med en hel del kvalitet som Kim Hellberg har lyckats få ut mycket av. Deras senast svit är oerhört imponerande med tio poäng på de fyra senaste matcherna. Under de senaste två omgångarna har de dessutom två raka vinster mot Elfsborg och Djurgården, vilket har gjort att de nu har klättrat upp på nionde plats med 32 inspelade poäng.

Mot Djurgården senast fick de också igång Ajdin Zeljkovic som stod för två fina mål och avgjorde matchen. Det har varit ett fint sparkapital de länge suttit på, då Zeljkovic aldrig riktigt har kommit upp i samma nivå i allsvenskan som han hade när han vann skytteligan i superettan med Örgryte.

Värnamo är formstarka och verkar klicka på alla plan i dagsläget, så detta kommer inte att bli en lätt bortamatch för Sirius.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sirius har inte varit lika starka borta

Sirius ligger lite illa till inför de avslutande omgångarna, men har fortsatt allt i egna händer. Efter matchen mot Värnamo väntar en ödesmatch mot Degerfors på söndag, och det kan mycket väl bli ett säsongsavgörande möte.

Senast stod de för en rejäl urladdning då de körde över Varberg med hela 7-0 hemma på Studenternas, men det kom efter en svit på tre raka förluster som gjorde att AIK lyckats ta sig förbi i tabellen. Spelet har i vanlig ordning inte sett dåligt ut för Sirius del, men de har under hela säsongen haft problem med att få utdelning för det.

Den senaste matchens målkalas var kanske precis vad de behövde för att få igång målskyttet framöver. Spelet har dock sett bättre ut på hemmaplan under senare tid, och det är också där som deras två senaste segrar har kommit. Mot ett formstarkt Värnamo kan de nog få problem, och i mitt tycke är det ganska fina odds hos spelbolagen på att Värnamo lyckas kamma hem tre poäng och därmed i stort sett säkra sitt allsvenska kontrakt. För 2.30 gånger insatsen hos Coolbet spikar vi alltså den raka ettan.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Värnamo vinner
Odds: 2.30
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, måndag 25 september
TV: 
Stream:  TV4 Play, Discovery+