Speltips Arminia Bielefeld – RB Leipzig 14/5: Fördel gästerna

Martin Efvergren Publicerat: 13 maj 2022

RB Leipzig spelar för att försvara sin fjärdeplats då man ställs mot nästjumbon Arminia Bielefeld i den sista omgången av Bundesliga. Matchen spelas lördagen den 14 maj 2022 med avspark kl 15:30.

Arminia Bielefeld – RB Leipzig

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Arminia Bielefeld har inte vunnit en enda av sina tio senaste matcher i Bundesliga. Åtta av dessa har man förlorat och två har slutat oavgjort och den svaga avslutningen på säsongen gör att man nu, av allt att döma, kommer att åka ur den tyska högstaligan.

Med en omgång kvar att spela ligger Arminia Bielefeld näst sist i tabellen med tre poäng upp till Stuttgart på kvalplatsen. Det finns alltså en teoretisk chans, men Arminia har sju måls sämre målskillnad än Stuttgart vilket gör att det hela ser väldigt mörkt ut för Bielefeld-laget.

Joakim Nilsson har klivit fram och gjort mål i de två senaste matcherna (hans enda två mål i ligan den här säsongen). I den näst senaste omgången räddade han en poäng på tilläggstid hemma mot Hertha Berlin. Förra fredagen kvitterade Nilsson till 1-1 borta mot Bochum, men där var det istället motståndarna som gjorde mål i slutminuterna då Bochum vann med 2-1.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1000 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Arminia måste gå framåt

Joakim Nilsson ställs nu mot Emils Forsbergs RB Leipzig som har en hel del att spela för i den här sista omgången. RB Leipzig har just nu greppet fjärdeplatsen som kan innebära spela i Champions League nästa säsong. För att försvara den placeringen behöver man sannolikt ta poäng i den här matchen då både Freiburg och Union Berlin hotar underifrån.

RB Leipzig inledde säsongen svagt under nye tränaren Jesse Marschs ledning. Han fick sedermera sparken och Domenico Tedesco tog över. Tedesco har successivt fört laget uppåt i tabellen och nu gäller alltså att knyta ihop säcken.

Man kommer från en stabil 4-0-seger hemma mot Augsburg, men dessförinnan hade man förlorat två raka ligamatcher. Mycket talar ändå till Leipzigs fördel inför det här mötet och man gäller också som stora favoriter hos spelbolagen. När de senast möttes i Leipzig i december var det emellertid Arminia Bielefeld som vann med 2-0.

RB Leipzig är dock ett betydligt mer harmoniskt och välfungerande lag idag än vad man var under hösten och vintern. Tedesco har fått flera bitar på plats och jag har svårt att se något annat än att man kommer att vinna den här matchen.

Arminia Bielefeld är piskade att vinna men chansen att hänga kvar i Bundesliga känns inte realistiskt. De behöver ändå ge det chansen och då måste de satsa framåt från start här. Det tror jag kan komma att straffa sig då RB Leipzig är skickliga i sitt omställningsspel. Mitt spel blir därför RB Leipzig -1.5 (asian handicap) till 1.68 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100% upp till 1000 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: RB Leipzig-1.5 (asian)
Odds: 1.68
Bolag: Bethard
Spelstopp: 15:30, lördag 14 maj 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: