Speltips Augsburg – Borussia Dortmund 26/9: Favoritspel

Simon Pålsson Publicerat: 24 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Borussia Dortmund kommer att ta sig an FC Augsburg med full fart i Bundesliga lördagen den 26 september 2020. Vi räknar med favoritvinst och gillar oddset.

  Rygga vårt speltips hos unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det här ser återigen ut att bli en säsong som kommer att domineras av FC Bayern München, och om det ska bli någon som helst spänning i toppen är det troligen Borussia Dortmund som behöver stå för den.

Borussia Dortmund såg också starka ut direkt i premiären då man vann med klara 3-0 hemma mot Borussia Mönchengladbach, och då fick vi återigen se en viss Erling Braut Haaland ösa på i offensiven och göra två vackra mål. Det mesta pekar på att han blir årets målskytt inte bara i Borussia Dortmund utan i hela Bundesliga. Vem ska kunna stoppa honom egentligen

Borussia Dortmund spelar nu borta mot FC Augsburg i den andra omgången, och det är ett lag som har lite luft under vingarna efter att ha vunnit med 3-1 borta mot Union Berlin i den första omgången för säsongen.

Men även om det är hemmaplan gäller man som klar underdog inför mötet med Borussia Dortmund. Förra säsongen släppte man in totalt tio mål mot Borussia Dortmund, och förlorade båda mötena.

Borussia Dortmund är favorit

FC Augsburg får med största sannolikhet rikta in sig på en säsong som bäst i mitten, och vill det sig illa kommer man åter att få kriga i bottenskiktet av Bundesliga. Med det sagt var vinsten i premiären nog skön då den gav lite andrum, inte minst då man spelar mot Borussia Dortmund så tidigt som i andra omgången. Det är ett ganska spännande lag som man i FC Augsburg har med sig, och för den som följer svensk fotboll är islänningen Alfred Finnbogason längst fram intressant. Men inför den här matchen saknar man Jan Moravek, och om det vill sig illa även Eduard Löwen.

Men om vi ska prata lag och lagbygge råder det ingen tvekan om att det är Borussia Dortmund som är det starkare laget, och som har den stora fördelen inför den här matchen och sedan säsongen i stort. Borussia Dortmund känns återigen som den enda seriösa, långsiktiga utmanaren till FC Bayern München, även om RB Leipzig med rätt plankträff kan ställa till det också.

Det ska sägas att man i bortalaget Borussia Dortmund saknar ett gäng spelare. Det rör sig om Thorgan Hazard, Tobias Raschl, Dan-Axel Zagadou och Marcel Schmelzer. Som om det inte vore med dessa garanterat skadade spelare är även Mateu Morey, Nico Schulz och Raphel Guerrero tveksamma till spel.

Borussia Dortmund har just nu sex raka vinster i Bundesliga, om vi bara räknar matcherna på bortaplan, och jag ser ingen anledning att inte räkna med en sjunde raka.

Borussia Dortmund -1 (asian handicap) spelas till 1,65 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Borussia Dortmund -1 (asian)
Odds: 1,65
Bolag: Unibet
Spelstopp: 15:30, lördag 26 september 2020
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: