Speltips Augsburg – RB Leipzig 17/10: Formstarka lag

Simon Pålsson Publicerat: 17 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Bundesliga är tillbaka och lördagen den 17 oktober 2020 spelas inte minst mötet mellan Augsburg och Red Bull Leipzig redan på eftermiddagen.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Bundesliga riskerar varje säsong att bli en ensidig historia med Bayern München som given titelvinnare, men de senaste säsongerna har det trots allt funnits ett par uppstickare som har förmågan att ställa till det för den tyska maskinen i delar av säsongen.

Förra säsongen fanns det länge flera andra outsiders till att vinna Bundesliga, och även om FC Bayern vann till slut kändes det som en säsong som påminde oss om det faktum att andra tyska klubbar faktiskt har en hög högstanivå som man kan träffa. Med en bra plankträff kan det rent av finnas ett annat lag som blir mästare.

Augsburg och RB Leipzig har öppnat säsongen starkt nu, och toppar tabellen som etta och tvåa. Augsburg är såklart inte aktuella som ett topplag hela säsongen, men att RB Leipzig måste gälla som en utmanare ser jag och många med mig som ett givet faktum. Konstigt vore annars med deras enorma ekonomiska förutsättningar.

RB Leipzig har två vinster och ett kryss hittills. Det kom borta mot Bayer Leverkusen, i en match som slutade 1-1.

Augsburg har visat prov på stark defensiv och har bara släppt in ett mål på tre omgångar hittills. Det kom i premiären borta mot Union Berlin. Därefter har man nollat både Wolfsburg och Borussia Dortmund. Det säger en hel del om vilken defensiv styrka man har i laget.

Odds på målspelet

Alfred Finnbogason har haft problem med skador under inledningen på säsongen och fick ytterligare lårskada när han var iväg med Island på landslagsuppdrag. Surt värre för Augsburg som gärna har en av sina vassaste anfallare med i matchtruppen.

Vid sin sida på läktaren kommer islänningen att ha Jan Moravek, som inte har kunnat spela så här långt, också det på grund av en skada. Därmed blir det nog en ganska lik startelva som senast och Heiko Herrlich har väl egentligen ingen anledning att fundera mer på det. Den inledning på säsongen som laget har haft indikerar att man är någonting på spåren.

RB Leipzig ser å andra sidan också ut att ha någonting på spåren. Det återstår att se om Emil Forsberg får fortsatt förtroende här, efter att han varit bra under inledningen på säsongen. Tre spelare, Marcel Sabitzer, Ibrahima Konaté och Konrad Laimer, står utanför lagen den här gången. Det är spelare som inte kunnat spela hittills.

Patrick Kluivert är numera inlånad från AS Roma och väntas få minuter i den här matchen, men det känns osannolikt att han startar en så pass viktig och svår match. RB Leipzig må toppa tabellen, men behöver fortsätta göra bra resultat för att inte tappa kraft och mark där uppe.

Under 3,5 mål spelas till 1,63 gånger såsen hos Betsson. Min uppenbara magkänsla är att RB Leipzig får svårt att köra över motståndet och det raka spelet på gästerna lockar inte till så låga oddsnivåer som det är nu.

Annons:
  Rygga spelet hos betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,63
Bolag: Betsson
Spelstopp: 15:30, lördag 17 oktober 2020
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: