Speltips Bayern München – Leipzig 5/12: Klasskillnad ändå

Simon Pålsson Publicerat: 5 december 2020

RB Leipzig må vara en värdig motståndare, men Bayern München bör städa av motståndet utan några som helst problem den 5 december 2020.

Bayern München - RB Leipzig

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen


Inledningen på den här säsongen gjorde att man för ett svagt ögonblick trodde att vi gick mot en jämn säsong i den tyska högstaligan Bundesliga, men känslan är att det mer och mer blir Bayern München som ska styra showen precis som vilket år som helst.

Bayern München dominerar enormt i Champions League parallellt med att man går starkt i ligaspelet och om det är något lag som kan hantera tvåfrontskriget är det utan tvekan Bayern München. I för sig gynnades man av att spela slutspelet i Champions League helt frånskilt den vanliga säsongen i somras. Då dominerade Bayern München fullständigt.

Men det här kommer inte vara en fråga förrän i vår, då Bayern München redan är klara för slutspelsfasen och då det inte finns mycket som talar för att man tänker slå av på takten.

Bundesliga går i för sig in i något slags jul- och nyårsbreak, och för Bayern München handlar det om att placera sig så starkt som möjligt inför det.

Just nu är det ettan mot tvåan som ska mötas här, när Bayern München spelar hemma mot RB Leipzig. Det här kan för övrigt bli matchen då Manuel Neuer tangerar det rekord i antalet hållna nollor i Bundesliga som Oliver Kahn har sedan tidigare. Spännande.

Bayern München, som vunnit 20 av sina 22 senaste matcher, måste vara den givna favoriten här. Inte minst då RB Leipzig har ett otroligt viktigt möte med Manchester United i nästa vecka. För att då avgöra om man kan ta sig till åttondelsfinal i Champions League.

Bayern München dominerar

Bayern München har fått se sin nyckelspelare Joshua Kimmich sakta men säkert träna på träningsplanen igen, men det är individuella övningar som gäller och ingen bollkontakt (eller åtminstone inte med någon reda) ännu. Det är alltså en bra bit kvar innan han kan tänkas spela för laget igen. I övrigt ska man ha med sig att man inte räknar med minuter för Alphonso Davies, Corentin Tolisso eller Niklas Süle i den här matchen. Det är spelare som inte har spelat på ett bra tag.

I bortalaget her som bekant Lukas Klsotermann och Konrad Laismer inte kunnat spela någonting i år, i princip, och nu är även Benjamin Henrichs med på skadelistan. Hee-Chan Hwang är coronasmittad och Marcel Halstenberg står som ett osäkert kort.

Det återstår att se hur lagen tar sig an matchen, men även om man har förhoppningar om en jämn historia pekar det mesta på att Bayern München städar av motståndet ändå. Det brukar man göra.

Bayern München -1 (asian handicap) spelas till 1,61 gånger såsen hos SpeedyBet.

Speltips:

Speltips: Bayern München -1 (asian handicap)
Odds: 1,61
Bolag: SpeedyBet
Spelstopp: 18:30, lördag 5 december 2020
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: