Speltips Bayern München – Leverkusen 15/9: Seriefinal

Axel Sjödin Publicerat: 15 september 2023

På fredag väntar en tysk seriefinal mellan Bayern München och Bayer Leverkusen på Allianz Arena.

Bayern München - Leverkusen

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter tre spelade omgångar är det bara Bayern München och Leverkusen som har lyckats ta full pott, vilket bäddar för en intressant stormatch nu på fredag. Bayern München är i vanlig ordning klara favoriter, och vinner de här så har de redan en liten buffert ned till lagen bakom dem.

Det är nu den tolfte raka ligatiteln som de tyska giganterna tar sikte på. Det var verkligen på håret att de lyckades förlänga sviten förra året, då Dortmund hade allt i sina egna händer inför den sista omgången, men när de väl tog sin elfte så finns det mycket som pekar på att även den tolfte borde kunna bärgas. Bayern har gjort ett intressant transferfönster där Harry Kane och Kim Min-jae har hämtats in, samtidigt som de har förstärkt med ett par bosmanövergångar från sina tyska titelrivaler.

Hittills har de inte riktigt satts på prov, men de har alltjämt tre raka segrar. Mot Mönchengladbach senast dröjde det dock fram till den 87:e minuten innan Matthys Tel kunde trycka in det avgörande målet och fullborda vändningen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Leverkusens nyförvärv har imponerat

Gästande Leverkusen ställs inför säsongens klart tuffaste test hittills då de ska försöka plocka poäng borta mot de regerande mästarna. Men Xabi Alonsos Leverkusen har imponerat under säsongsinledningen där de har öst in mål framåt. Mest imponerande var segern mot Leipzig i första omgången, men det har följts upp av två klara segrar mot Mönchengladbach och nykomlingen Darmstadt.

Leverkusen har investerat inför säsongen, och det har inledningsvis verkligen gett resultat. Victor Boniface har köpts in från Union SG och Jonas Hoffman från Mönchengladbach, och tillsammans har de båda varit väldigt bra framåt. Boniface har redan stått för fyra mål och kan potentiellt vara ett riktigt fynd.

Det ska bli spännande att följa Leverkusens framfart i år, och tyvärr för Häckens del så ser de ut att vara i riktigt fin form inledningsvis. Men frågan är bara om det räcker för att få med sig något hem från München.

Thomas Tuchel saknar kanske Jamal Musiala, som stod över landslagsuppehållet, och Raphaël Guerreiro, som närmar sig återhämtning. Men de ska kunna ställa en stark elva på plan oavsett och det kan mycket väl bli en målrik historia med tanke på hur de båda lagen har sett ut offensivt under inledningen. För 2.42 gånger pengarna hos Betinia kombinerar vi den raka ettan med över 3,5 mål.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Bayern & över 3,5 mål
Odds: 2.42
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:30, fredag 15 september
TV: 
Stream:  viaplay logo