Speltips Bayern Munchen – Mönchengladbach 7/1: Bogey team

Martin Efvergren Publicerat: 7 januari 2022

Efter ett längre juluppehåll drar Bundesliga igång igen då Bayern Munchen tar emot sitt ”bogey team” Borussia Mönchengladbach. Matchen spelas fredagen den 7 januari 2022 med avspark kl 20:30.

Bayern Munchen – Mönchengladbach

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bayern Munchen gick på julledighet som serieledare i Bundesliga och med en höst som totalt sett varit mycket övertygande. Man avslutade år 2021 med sju raka segrar och i ligan står man på 43 poäng efter 17 matcher. Man toppar därmed tabellen med nio poängs marginal ner till Dortmund.

FC Bayern spelade sin senaste match den 17:e december då man besegrade Wolfsburg med 4-0 hemma. Dessförinnan slog man Stuttgart med 5-0 borta. Man har alltså 9-0 på de två senaste matcherna och totalt en målskillnad på 56-16.

I årets första match tar man emot ett Borussia Mönchengladbach som har en betydligt sämre trend då man bara tog en poäng på de fem sista matcherna under 2021. Det ger att man står på 19 poäng efter 17 matcher och ligger strax ovanför nedflyttningsstrecket i Bundesliga.

I sin senaste match innan jul spelade man 1-1 borta mot Hoffenheim och bröt därmed en negativ svit på fyra raka förluster.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kan Mönchengladbach skrälla igen?

FC Bayern har gått som tåget den här säsongen och Mönchengladbach har haft det tungt – men uppenbarligen tycks de förstnämnda ha svårt för detta Borussia Mönchengladbach.

De här båda lagen möttes i premiären av Bundesliga i mitten av augusti. Det mötet slutade 1-1 i Mönchengladbach. Senare möttes de igen i tyska cupen i slutet av oktober. Då chockade hemmalaget Mönchengladbach fotbolls-Tyskland när man gick vann med hela 5-0 mot ett FC Bayern som kom med sin starkaste elva.

Med den matchen i ryggen blir det här mötet lite extra intressant. Kommer vi nu få se ett revanschsuget FC Bayern som inte ger Mönchengladbach en chans eller kan de sistnämnda ställa till det ännu en gång?

Vad som förstås också måste vägas in är den sjukdoms- och skadesituation som råder, framförallt, hos Bayern Munchen. De har varit hårt drabbade av corona och Julian Nagelsmann lär få svårt att få ihop en slagkraftig startelva.

Detta gör att jag finner ett spelvärde i att det inte kommer att bli en lika målrik match som det brukar när FC Bayern är involverade. Mönchengladbach kommer med ett mentalt övertag och FC Bayern saknar en hel del spetsspelare.

Mitt spel blir därför att det kommer göras under 4 mål (asian handicap) till 1.70 gånger pengarna hos Bethard. Det innebär att vi får pengarna tillbaka om det görs totalt fyra mål och vinner om det görs färre än fyra mål totalt.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 4 mål (asian)
Odds: 1.70
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:30, fredag 7 januari 2022
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: