Speltips Bayern Munchen – RB Leipzig 5/2: Stormöte

Martin Efvergren Publicerat: 5 februari 2022

Serieledarna Bayern Munchen tar emot ett RB Leipzig på uppgång i den 21:a omgången av Bundesliga. Matchen spelas den 5 februari 2022 med avspark kl 18:30.

Bayern Munchen – RB Leipzig

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas. CASINO-TIPS

FC Bayern har utklassat de flesta motståndare den här säsongen, vare sig det gällt Bundesliga eller Champions League. Deras högstanivå är det just nu få lag i världen som kan mäta sig med. Samtidigt har man gått på en och annan mina och man leder, trots allt, Bundesliga med ”bara” fem poängs marginal ner till Dortmund.

Bayern Munchen föll med 2-1 i sin senaste hemmamatch mot Borussia Mönchengladbach. Dessförinnan stod man på sju raka segrar om vi räknar in CL. Det var det här årets första och därefter har man återigen vunnit två raka matcher utan problem. Senast slog man Hertha Berlin med 4-1 borta och i matchen före det besegrade man FC Köln med 4-0.

För förra säsongens tvåa i Bundesliga, RB Leipzig, har den här säsongen inte blivit vad man hade hoppats på. Men nu ser man nog äntligen ljuset i tunneln.

Sedan Domenico Tedesco tog över rodret efter Jesse Marsch har det börjat se allt bättre ut. Man kommer nu till den här matchen med fyra raka segrar bakom sig och man har klättrat upp till en sjätte plats i tabellen.

VÄRLDENS MEST POPULÄRA SPELBOLAG! Vill du spela hos världens största spelbolag, som har odds på allt du kan tänka dig? Hos bet365 får du dessutom hela 1 250 spelkrediter som ny kund. Läs mer eller registrera dig här!

  Till bet365!

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Leipzig har täppt igen bakåt

RB Leipzig blev delvis plundrade av FC Bayern i somras och med det i beaktning är det kanske inte så konstigt att man har haft det svårare den här säsongen. Framförallt blev tappet av tränare Julian Nagelsmann kostsamt då ersättaren Marsch inte visade sig vara rätt val av klubbledningen.

Nu tycks man i alla fall vara på rätt väg igen. Man avslutade det gångna året med fina insatser i Champions League och på de åtta senaste matcherna har man tagit sex segrar. I Bundesliga har man tre raka segrar. Senast slog man Wolfsburg hemma med 2-0 och i ligamatchen dessförinnan vann man med samma siffror borta mot Stuttgart.

RB Leipzig är med andra ord på uppgång, men nu ökar svårighetsgraden markant. Ser vi till inbördes möten mellan Leipzig och FC Bayern är det klar fördel för de sistnämnda. När de senast möttes i Bundesligas fjärde omgång vann FC Bayern i Leipzig med 4-1. Därmed har Leipzig inte lyckats besegra Bayern Munchen på åtta raka matcher.

FC Bayern gäller också som klara favoriter hos spelbolagen inför den här matchen. Ett rakt spel på hemmalaget ges till ett odds omkring 1.43.

Senast de möttes vann Nagelsmanns manskap utan större problem. Känslan är att det kommer att bli jämnare den här gången. RB Leipzig har hållit nollan i tre raka matcher och kan man fortsätta vara lika disciplinerade i sin defensiv så kanske man kan störa serieledarna här.

FC Bayern har ett otroligt målsnitt, men jag tror att man kommer få svårare att göra sina 3-4 mål i den här matchen. Därför finner jag ett spelvärde i att det kommer göras under 3.5 mål totalt. Det spelas till 1.90 gånger pengarna hos bet365.

  Rygga spelet hos bet365 – Hämta 1250 spelkrediter!

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Speltips:

Speltips: Under 3.5 mål
Odds: 1.90
Bolag: bet365
Spelstopp: 18:30, lördag 5 februari 2022
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: