Speltips Bochum – Mönchengladbach 18/3: Mittenmöte

Martin Efvergren Publicerat: 18 mars 2022

Mittenlagen VfL Bochum och Borussia Mönchengladbach gör upp i den 27:e omgången av Bundesliga. Matchen spelas fredagen den 18 mars 2022 med avspark kl 20:30.

Bochum – Mönchengladbach

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nykomlingen VfL Bochum svarade för en praktskräll när man lyckades besegra FC Bayern med 4-2 i Bundesliga för en dryg månad sedan. Därefter har man dock inte riktigt lyckats surfa vidare på den vågen då det bara har blivit en vinst på de fem efterföljande matcherna.

I söndags ställdes Bochum mot Eintracht Frankfurt på bortaplan och det slutade med en 2-1-seger för hemmaplan. Dessförinnan vann man mot tabelljumbon Greuther Furth med 2-1 på hemmaplan.

Efter 26 ligamatcher har Bochum spelat ihop 32 poäng, vilket ger en 11:e plats i Bundesliga. Nu ställs man mot ett Borussia Mönchengladbach som är två poäng efter med lika många matcher spelade.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 2000 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Öppen matchbild

Borussia Mönchengladbach placerar sig på en 13:e plats i Bundesliga och det är väl inte riktigt i paritet med klubbens ambitioner. Det är emellertid jämnt i mittenskiktet och nu har man alltså chansen att kliva förbi Bochum vid en seger.

Inför mötet mot Hertha Berlin i lördags hade Mönchengladbach endast vunnit en match sedan årsskiftet där 6-0-förlusten borta mot Dortmund var lågvattenmärket. Men mot nästjumbon Hertha kunde man studsa tillbaka och vinna med 2-0.

Bochum och Mönchengladbach möttes senast i slutet av oktober i Mönchengladbach och det var då bortalaget som gick segrande med 2-1. Trots att Bochum vann senast, har hemmaplan och är tre poäng före i tabellen så är det Mönchengladbach som gäller som knappa favoriter hos spelbolagen inför den här matchen. Ett rakt spel på bortalaget ges till ett odds omkring 2.32.

Nykomlingen Bochum har överträffat förväntningarna den här säsongen och man kan tycka att de är undervärderade inför den här matchen. I min bok är det snarare fördel hemmalaget än tvärtom.

Framförallt finner jag anledning att tro att det kommer att göras ett par mål i den här matchen. Bochum tillhör visserligen de målsnålare lagen i Bundesliga, men på hemmaplan är de ändå offensivt inriktade.

Mönchengladbach är däremot ett av de målgladare lagen med ett snitt på 3.35 mål per match. På sina 26 matcher har man släppt in hela 51 mål, vilket är tredje sämst i ligan.

Jag räknar med en matchbild som kommer vara relativt öppen där inget av lagen lär vara speciellt nöjda med ett kryss. Mitt spel blir därför att det kommer göras över 2.5 mål totalt till 1.72 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100% upp till 2000 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 1.72
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 20:30, fredag 18 mars 2022
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: