Speltips Borussia Dortmund – Bayern München 30/9: Supercupen

Simon Pålsson Publicerat: 30 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Den tyska supercupen avgörs föga förvånande mellan Borussia Dortmund och Bayern München onsdagen den 30 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Den tyska ligan är rean igång sedan ett par veckor, och i Bundesliga har man kommit väsentligt längre än i andra ligor eftersom man också kunde gå på sommarledighet tidigare än övriga. Men när det gäller den tyska supercupen sköts den upp till att spelas först nu i slutet på september månad.

Ligamästarna mot cupmästarna är det som vanligtvis gäller, och inte sällan får vi se Borussia Dortmund ta sig an Bayern München i det här mötet. Det känns nästan som en liten tradition i sig att de två giganterna gör upp.

Borussia Dortmund har öppnat säsongen bra i ligan, med en Erling Braut Haaland som ser ut att ha prickat formen direkt. Det här kan mycket väl bli norrmannens stora, stora genombrott, även om många menar på att det egentligen redan har kommit.

Bayern München körde över Schalke 04 med hela 8-0 i premiären och såg så är löjligt ostoppbara ut igen, men föll faktiskt mot Hoffenheim senast och visade sig mänskliga där. Det gör att man nog ska höja ett varningens finger för Borussia Dortmund inför det här mötet.

Bara tuta och köra

Bayern München har under sommaren, eller kanske början på hösten snarare, fått se sin trupp förändras en aning och ett par tunga namn har nu sökt sig vidare. Men vad som är glädjande inför det här prestigefyllda mötet är att Tanguy Nianzou är den enda spelare som inte kan komma till spel. I övrigt kan Hansi Flick formera precis den startelva som han önskar.

Fullt så gynnsamma förutsättningar råder inte i bortalaget, där det finns klart mer påtagliga problem med skador på tunga spelare. Thorgan Hazard är en offensiv spelare som har saknats under inledningen på säsongen, och vid sin sida på skadelistan har han haft bland annat Tobias Raschl, Marcel Schmelzer och Dan-Axel Zagadou. Däremot har man vissa förhoppningar om att nico Schulz och Mateu Morey snart ska kunna spela.

Det är inte helt givet hur lagen förhåller sig till det här mötet, och det återstår att se hur man ser på startelvorna. Jude Bellingham skulle möjligen kunna få göra sin startdebut i bortalaget, och kanske är det läge att släppa fram ett par unga, lovande spelare när man nu får den chansen.

Å andra sidan står det mycket prestige på spel och att slå det andra laget är nog viktigare än själva titeln i sig. Det är åtminstone känslan på förhand. Men att det är en cupmatch gör att jag tror på lite mer av en urladdning. Det finns inte så mycket att förlora.

Över 3,5 mål spelas till 1,92 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 3,5 mål
Odds: 1,92
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:30, onsdag 30 september 2020
TV:  viasatsport logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: