Speltips Borussia Dortmund – Borussia Mönchengladbach 19/9

Simon Pålsson Publicerat: 17 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Borussia Mönchengladbach gjorde en stark säsong förra året, men öppnar årets Bundesliga med ett tufft möte mot Borussia Dortmund den 19 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Man kan inte säga att det är en smygstart som vi får se i den tyska fotbollen den här helgen, med flera tunga matcher och ett riktigt tungviktsmöte mellan FC Bayern München och Schalke 04 som kickar igång det hela redan på fredagen.

Men frågan är om inte lördagens matcher är än hetare, och när vi rattar in kvällsmatchen mellan Borussia Mönchengladbach och Borussia Dortmund har vi såklart höga förväntningar. Det här är två av lagen med ambitionen att försöka rubba FC Bayern München den här säsongen. Men är det möjligt?

Borussia Mönchengladbach och Borussia Dortmund spelar faktiskt inte så många målrika matcher mot varandra som man kan tro, men när det nu är premiärmatch känns det som att det inte finns mycket att tveka på. Det är gasen i botten från första stund som gäller.

Det är åtminstone det vi ser framför oss inför matchen.

Målspel i Bundesliga

Borussia Dortmund visade redan förra säsongen prov på det nya lagbygge som man har på gång, med flera unga spelare som hör till världens allra hetaste på respektive position. Allra längst fram hittar vi såklart Erling Braut Haaland som öste in mål direkt när han kom, och som spås bli en av världens bästa spelare inom kort. Det känns som att ingenting kan stoppa honom.

Ett bevis på att formen är god är att Erling Braut Haaland såg till att göra både sitt första och andra landslagsmål för Norge när man spelade UEFA Nations League häromveckan. En bra uppladdning för norrmannen inför första matcherna för säsongen i Borussia Dortmund alltså.

Nu bör han vara helt igen längst fram, och flankeras inte minst av Jadon Sancho och Marco Reus. Det är en otrolig offensiv kraft man har att göra med. Vad gäller skador ska man i Borussia Dortmund klara sig utan Dan-Axel Zagadou, Marcel Schmelzer och Tobias Rashcl. Vill det sig illa spelar inte heller mateu Morey eller Nco Schulz. Men rimligen ska Borussia Dortmund ha ett starkt lag oavsett.

I bortalaget Borussia Mönchengladbach är skadelistan längre, även om det finns flera osäkra kort. På förhand vågar jag bara svära på att Andreas Poulsen, nyligen opererad i sin axel, står utanför laget. Alassane Plea, Laslzo Benes, Breel Embolo, Deins Zakaria, Julo Villalba och Valentino Lazro kommer att testas sent.

Vi vet att det här är två offensivt lagda lag, och förväntar oss ingenting annat än gasen i botten från Borussia Mönchengladbach även om det är bortaplan.

Över 3 mål (asian handicap) spelas till 1,67 gånger smeten hos Casumo.

Annons:
  Rygga spelet hos casumo – Få 300 kronor freebet!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 3 mål (asian handicap)
Odds: 1,67
Bolag: Casumo
Spelstopp: 18:30, lördag 19 september 2020
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: