Speltips Dortmund – Freiburg 14/1: Toppmöte

Martin Efvergren Publicerat: 14 januari 2022

Serietvåan Borussia Dortmund gästas av succélaget SC Freiburg i den 19:e omgången av Bundesliga. Matchen spelas fredagen den 14 januari 2022 med avspark kl 20:30.

Dortmund – Freiburg

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Borussia Dortmund tog in tre poäng på serieledarna FC Bayern i förra helgens omgång av Bundesliga. Samtidigt som Bayern Munchen förlorade mot Mönchengladbach kunde Dortmund krångla sig till en seger borta mot Frankfurt i lördags. Det ger att Dortmund nu är är sex poäng efter med sina 37 poäng på 18 matcher.

Det såg dock länge inte ut att bli någon poäng i Frankfurt. Hemmalaget gick ifrån till en 2-0-ledning i början första halvlek och det dröjde tills matchen slutskede innan Dortmund påbörjade sin vändning. Kvitteringen kom i den 87:e och det avgörande 3-2-målet gjordes av Dahoud i den 89:e minuten.

Nu väntar så ett toppmöte mot Freiburg som är sju poäng efter Dortmund och ligger fjärde plats inför den 19:e omgången. I lördags fick man emellertid bara med sig en poäng från hemmamötet mot Arminia Bielefeld. Detta efter att man tappat en 2-0-ledning i den andra halvleken.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målglada Bundesliga

Freiburg slutade på tionde plats i Bundesliga förra säsongen och har den här säsongen tagit ett kliv framåt. Framförallt har man gjort det tack vare en stark defensiv organisation. Med sina 18 insläppta mål på 18 matcher är man bäst i serien tillsammans med FC Bayern.

På så vis kan man säga att Dortmund och Freiburg är lite av varandras motpoler. Dortmund har släppt in 10 mål fler än Freiburg, men samtidigt har man gjort 14 mål fler framåt.

Borussia Dortmund gäller som ganska klara favoriter hos spelbolagen inför det här mötet. Ett rakt spel på hemmalaget ger endast omkring 1.52 gånger insatsen. Men ser vi till inbördes möten är det fördel Freiburg i bemärkelsen att de vunnit de två senaste mötena lagen emellan. När de möttes i den andra omgången av den här säsongen var det Freiburg som vann med 2-1 hemma och med samma siffror vann de när de möttes i våras.

Freiburg är relativt målsnåla för att vara ett Bundesliga-lag men deras snitt så här långt är ändå 2.67 gjorda/insläppta mål per match. Dortmund är Bundesligas näst målgladaste lag med ett snitt på 4.00 mål per match.

Även om Freiburg har en stark defensiv finns det med andra ord god anledning att tro att det kan komma att bjudas på en del mål även i den här matchen. Ser vi till deras fyra senaste matcher så har det gjorts över 2.5 mål och båda lagen har gjort mål i tre av dessa.

Sammantaget gör detta att mitt spel på den här matchen blir att det kommer göras över 2.5 mål totalt och att båda lagen nätar till fina 1.87 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål & BLGM
Odds: 1.87
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:30, fredag 14 januari 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: