Speltips Dortmund – Leipzig 3/3: Tysk stormatch

Axel Sjödin Publicerat: 3 mars 2023

Bundesliga-omgången drar igång med en toppmatch från Westfalenstadion mellan Dortmund och Leipzig.

Dortmund - Leipzig

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Vi får se ett riktigt spännande toppmöte mellan Dortmund och Leipzig under fredagskvällen då båda lagen är inblandade i titelstriden. Dortmund ligger inför omgången på samma poäng som Bayern München i toppen medan Leipzig ligger fyra poäng bakom på fjärdeplatsen. Det är med andra ord tunga poäng som står på spel här.

Sedan spelet drog igång igen efter VM-uppehållet så har det varit idel vinster för Dortmunds del. Nio raka vinster har det blivit i samtliga tävlingsmatcher, varav sju av dem har varit i ligaspelet. De har skjutit upp som en raket i tabellen och är nu med och utmanar Bayern München på riktigt om titeln.

De kommande dagarna kan dock mycket väl bli säsongsdefinierande då de bara dagar efter stormatchen mot Leipzig ställs mot Chelsea i returen i London. Dortmund tog en 1-0-ledning i dubbelmötet i Tyskland senast och hoppas nu att Chelseas dåliga form håller i sig även under tisdagen.

Men först ut är matchen mot Leipzig där de siktar in sig på sin åttonde raka ligavinst och en åtminstone tillfällig ledning i Bundesliga.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Leipzig har varit oerhört svårslagna

Även Leipzig har varit i farten ute i Europa där de spelade 1-1 hemma mot Manchester City i det öppningsmötet. Returen spelas dock en vecka efter Dortmunds match och därmed så behöver de inte ha den matchen i bakhuvudet inför fredagens stormatch.

Formen har inte varit lika självklar som Dortmunds sedan årsskiftet, men resultaten har trots allt varit bra för Leipzigs del och de kliver in i den här omgången med två raka segrar mot Wolfsburg och Frankfurt i ryggen. Emil Forsberg spelade roligt nog en väldigt avgörande roll i deras senaste vinst då han stod för både en assist och ett mål i matchen mot Frankfurt. Vi får se ifall svensken återigen får chansen från start på fredag.

Dortmund ses som favoriter inför fredagen, men Leipzig har visat sig oerhört svårslagna under säsongen. De förlorade förvisso hemma mot Union Berlin för några omgångar sedan, men den är deras enda förlust på samtliga fronter sedan i mitten av september. Det kommer med andra ord inte att bli några lätta poäng för Dortmunds del.

Vi inkluderar därmed krysset och spelar på dubbelchans 1X kombinerat med över 2,5 mål för 2.40 gånger pengarna hos Lucky Sports, då detta mycket väl kan bli en fartfylld match.

  Rygga spelet hos Lucky Sports – Dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans 1X & över 2,5 mål
Odds: 2.40
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:30, fredag 3 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo