Speltips Dortmund – Stuttgart 12/12: Skadepanik

Simon Pålsson Publicerat: 11 december 2020

Borussia Dortmund är stora favoriter hemma mot VfB Stuttgart, men saknar många tunga namn lördagen den 12 december 2020.

Borussia Dortmund - Stuttgart

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.

Om man bara hade slängt ett snabbt öga på skadelistan i Borussia Dortmund hade man nog sagt att det här är ett utmärkt läge för bortalaget VfB Stuttgart att skrälla, och få med sig en eller tre poäng hem från den här matchen.

Spelbolagen har nämligen målat upp Borussia Dortmund som enorma favoriter och till 1,55 gånger pengarna kan man spela det raka spelet på hemmalaget. Relativt lågt, får man säga, med tunga tapp borta. Dessa spelare går vi igenom lite längre ner i det här speltipset.

Men faktum är att såväl bortalaget som hemmalaget Borussia Dortmund har dessa problem med skador, varpå det inte är en så stor relativ nackdel. Det gör att favoritskapet på Borussia Dortmund kan accepteras, även om värdet är borta med så lågt odds, och ännu lägre hos flera andra spelbolag.

Borussia Dortmund tog sig vidare till slutspel i Champions League i veckan, men ärligt talat är det en månad tillbaka nu som laget inte har imponerat på mig eller på särskilt många andra. Det sprudlar inte längre om detta lag, som är som allra bäst när det just sprudlar.

Stuttgart har gjort en okej inledning på säsongen, har visat sig ganska svåra att slå och finns med strax bakom striden om Europaplatserna. Det är rimligen dit man siktar.

Övertro på mål från spelbolagen

Bara sett till numerären är det ett anmärkningsvärt antal spelare som inte kan spela den här matchen. Då räknar jag egentligen både in hemmalaget och bortalaget, vars skadelistor får en att rygga tillbaka direkt när man ser dem. Det gör också att det kan vara aningen svårvärderat inför lördagens möte i Bundesliga.

Men låt oss då gå igenom det på ett pedagogiskt sätt, lag för lag, spelare för spelare. Det är uppenbart att det sett till namnen på spelarna är tyngre tapp i hemmalaget, men konstigt vore kanske annars med tanke på att Borussia Dortmund är ett bättre lag och en större klubb.

Borussia Dortmund saknar Erling Braut Haaland, Marcel Schmelzer och Reinier, där den sistnämnda är ett coronafall. Dan-Axel Zagadou lär inte heller spela.

Men vad gäller mer osäkra kort är Manuel Akanji, Raphael Guerreiro, Mateu Morey, Thomas Delaney, Thomas Meunier, Thorgan Hazard och Mahmoud Dahoud inte spelare som är i fullt slag.

I bortalaget är Gonzalo Castra avstängd, med skador på Hamadi Al Ghaddioui, Momo Cisse, Erik THommy och Maxime Awoudja. Tunga tapp. Dessutom kan man sakna Clinton Mola och Daniel Didavi, samt, om det vill sig riktigt illa, nyckelspelaren Nicolas Gonzalez.

Då det spelas match senare i veckan också (alltså i början på nästa) vill man nog ogärna ta risker med några halvskadade spelare här.

Med så många spelare borta kan det bli lite hackigt spel. Under 3,75 mål (asian) spelas därför till 1,61 gånger såsen hos CampoBet.

Speltips:

Speltips: Under 3,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,61
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 15:30, lördag 12 december 2020
TV:  viasatsport logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds:


Ingress

Borussia Dortmund - Stuttgart

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.


Brödtext

Mellanrubrik

Brödtext

Speltips:

Speltips: Lag 1 vinner
Odds: 2,00
Bolag: Unibet
Spelstopp: 13:00
TV:  cmoresport logo
Stream:  unibettv logo

Jämför odds:


Ingress

Borussia Dortmund - Stuttgart

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.


Brödtext

Mellanrubrik

Brödtext

Speltips:

Speltips: Lag 1 vinner
Odds: 2,00
Bolag: Unibet
Spelstopp: 13:00
TV:  cmoresport logo
Stream:  unibettv logo

Jämför odds: