Speltips Dortmund – Wolfsburg 7/5: Måstematch

Axel Sjödin Publicerat: 7 maj 2023

Dortmund är tvungna att ta tre poäng mot Wolfsburg nu på söndag för att hålla den tyska titelstriden vid liv.

Dortmund - Wolfsburg

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är sällan något lag får en såhär bra chans att ta hem ligatiteln över Bayern München, men Dortmund lyckades inte hålla i sitt övertag länge och behöver nu jaga de ständiga tyska mästarna med fyra omgångar kvar att spela. Dortmund ligger en poäng bakom Bayern inför omgången och lär inte ha råd att tappa poäng ifall de ska lyckas överta ligaledningen igen.

Det var i förra omgången som Dortmund tappade sitt övertag då de mötte bottenlaget Bochum på bortaplan. Bochum tog en tidig ledning, men Dortmund gav snabbt svar på tal och där och då kändes det rätt självklart att de skulle lyckas vända och säkra tre poäng. Men ledningsmålet kom aldrig – trots att de mötte ligans statistiskt sämsta försvar.

Resultatet från förra helgen lär fortfarande svida, men det gäller att studsa tillbaka snabbt med tre poäng mot Wolfsburg. BVB har varit ligans starkaste hemmalag i år, där de vunnit 12 av 14 matcher och bara förlorat en enda – en stark kontrast till deras bortafacit där de inte vunnit på fyra raka.

Med Die gelbe Wand i ryggen på Westfalenstadion är de klara favoriter till segern och får hoppas på att Bayern tappar poäng borta mot Werder Bremen under lördagen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Wolfsburg är på rätt väg igen

Även om titelstriden snor åt sig uppmärksamheten inför söndagens möte så är det en viktig match även för Wolfsburg, som försöker säkra Europaspel inför nästa säsong. De ligger för närvarande på sjunde plats i ligan, vilket den här omgången åtminstone är ohotat då jagande Mainz förlorade hemma mot Schalke i den förra omgången.

Men med tanke på att även Leverkusen förlorade i fredags så har de en gyllene chans att gå förbi och lägga beslag på sjätteplatsen ifall de skulle lyckas få med sig alla poäng hem från Dortmund. Det lär dock bli en tuff uppgift, men vi kan i alla fall konstatera att Wolfsburg har hämtat sig efter en tung fjolårssäsong och att de är på rätt väg igen.

Mattias Svanberg har också imponerat under säsongen och har numera en given startplats på Niko Kovacs mittfält, vilket är roligt för svensk del. Vi får se vad han kan göra mot ett Dortmund som lär göra allt för att vinna nu på söndag.

Dortmund har nio raka vinster framför sin hemmapublik och har i många fall kört över motståndet. Senast blev det en förkrossande 4-0-seger mot Frankfurt och därmed tycker jag även att det finns ett spelvärde i Dortmund med -1,5 asian hcp för 2.18 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta 1500 kronor i gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dortmund -1,5 asian
Odds: 2.18
Bolag: Expekt
Spelstopp: 17:30, söndag 7 maj
TV: 
Stream:  viaplay logo