Speltips Freiburg – Eintracht Frankfurt 25/1: Tyskt toppmöte

Axel Sjödin Publicerat: 25 januari 2023

Onsdagen bjuder på ett toppmöte från Bundesliga då Freiburg och Frankfurt gör upp om tre tunga poäng på Europa-Park Stadion.

Freiburg - Eintracht Frankfurt

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är ett getingbo i tabellen bakom Bayern München för tillfället och varje match kan betyda att lagen flyger upp eller ned ett flertal placeringar i tabellen. Bayern står på 35 poäng medan både Freiburg och Frankfurt står på 30 tillsammans med Union Berlin, tätt följda av Leipzig och Dortmund. Onsdagens match betyder med andra ord mycket.

Freiburg gick in i VM-uppehållet som ligatvåa och har stått för en imponerande höst. Därmed så kom resultatet i den första matchen för året som en väldig chock. De gästade formstarka Wolfsburg och blev totalt överkörda med siffrorna 0-6 efter att ha släppt in tre mål i vardera halvlek. Wolfsburg må ha en strålande form i nuläget, men det var en total kollaps från Freiburgs sida som få hade kunnat förutse.

Det ska bli intressant att se hur Freiburg kommer att svara på detta – deras spel på hemmaplan såg riktigt bra ut inför uppehållet och de kliver in i det här mötet med fyra raka hemmasegrar i ligaspelet i ryggen. Freiburg, som har haft ett väldigt stabilt försvarsspel under hösten, behöver snabbt komma upp på hästen igen ifall de inte ska tappa mer mark i toppstriden.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Frankfurt vann utan att imponera

Gästerna fick en mjukstart i jämförelse då de fick möta tabelljumbon Schalke 04 i den första ligamatchen för året. Det klarade de av galant och vann tillslut stabilt med 3-0 på hemmaplan och kunde därmed klättra upp på andraplatsen med minsta möjliga marginal.

Det såg dock inte lika glasklart ut under själva matchen då Schalke kontrollerade stora delar av matchen då de tryckte på för en kvittering. Frankfurts spets blev dock avgörande i slutändan, men två mål i slutet av matchen gör att slutresultatet trots allt är lite missvisande.

Varken Freiburg eller Frankfurt förväntades ligga såhär bra till i tabellen vid det här laget, men sett till Freiburgs höst så var de definitivt favoriter inför det här mötet innan förra helgens kollaps. Resultatet mot Wolfsburg har skapat många frågetecken kring Freiburg som vi lär få svar på nu på onsdag.

Frankfurt lär i alla fall behöva höja sig ifall de ska kunna lägga beslag på alla tre poängen, förutsatt att Freiburg går att känna igen. Med det sagt så lär nog Freiburg vara måna om att inte öppna upp sig alltför mycket, vilket gör att matchen mycket väl kan bli tillknäppt. Hos spelbolagen är det i stort sett helt jämnt på 1X2-marknaden, men jag tror att Freiburg kan studsa tillbaka lite i en rätt målfattig match. Därmed kombinerar vi dubbelchans 1X med under 3,5 mål för 2.10 hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans 1X & under 3,5 mål
Odds: 2.10
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:30, onsdag 25 januari 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: