Speltips Freiburg – Wolfsburg 19/5: Viktiga poäng

Axel Sjödin Publicerat: 19 maj 2023

Vi får följa en väldigt viktig match i kampen om Europaplatserna då Freiburg tar emot Wolfsburg på Stade Europa-Park under fredagen.

Freiburg - Wolfsburg

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Freiburg har redan säkrat sin biljett ut i Europa inför nästa säsong, men lär vara väldigt sugna på att uppgradera till Champions League. Med två omgångar kvar att spela har de tre poäng upp till Union Berlin på fjärdeplatsen och kommer att behöva ta full pott och hoppas på att Union tappar poäng mot bottenmotstånd för att ens ha en chans.

Wolfsburg ska i sin tur försöka hålla undan jagande lag på sjätteplatsen – som de håller med minsta möjliga marginal. I dagsläget är de ovanför Leverkusen på målskillnad och det är alltså bara ett enda mål som skiljer lagen åt. Beroende på om Leipzig lyckas besegra Frankfurt i cupfinalen eller inte så kan sjätteplatsen innebära antingen Europa- eller Conference League, men de lär åtminstone vilja undvika sjundeplatsen till varje pris då inget är garanterat där.

Då Leverkusen har lite mer beskedligt motstånd i de två avslutande omgångarna riskerar Wolfsburg att missa sin chans om de inte lyckas slå Freiburg på bortaplan. Det lär bli en väldigt tuff uppgift då Freiburg bara har förlorat tre matcher på Europa-Park under hela säsongen.

Svanbergs Wolfsburg har allt i egna händer, och har återfått lite form sent under våren, men det kommer inte att bli lätt att klamra sig kvar på sjätteplatsen. Oavsett ska de vara nöjda med sin första säsong under Niko Kovacs styre.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Freiburg är starka hemma

Ett annat lag som har presterat bra är just Freiburg, som har överträffat förväntningarna även om de inte lyckas knipa en Champions League-plats. De har lyckats balansera ligaspelet med spel ute i Europa och har redan lyckats slå sin imponerande poängskörd från i fjol med två omgångar kvar att spela.

Freiburg lär ha förhoppningar om att etablera sig i toppen och en andra raka säsong med spel ute i Europa är ett stort steg i rätt riktning för klubben. De har varit inblandade i topp fyra-striden under hela säsongen, men har vikt ned sig lite när det har gällt som allra mest i maj. Leipzig grusade nästan på egen hand Freiburgs drömmar inom loppet av en vecka då de först körde ut dem ur cupen med klara 5-1 och därefter besegrade dem i ligaspelet, trots att Freiburg hade hemmafördel vid båda tillfällena.

Därefter förlorade de matchen de absolut inte fick förlora mot Union Berlin i den senaste omgången, vilket har gjort att Champions League-spel inte ser särskilt troligt ut. Det lär kännas väldigt bittert nu, men om ett par månader lär de kunna blicka tillbaka och vara nöjda med säsongen oavsett. Nu när pressen lättat tror jag att de kan ge svar på tal direkt genom att besegra Wolfsburg på fredag och därmed spelar vi på den raka ettan för 2.36 hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Freiburg vinner
Odds: 2.36
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:30, fredag 19 maj
TV: 
Stream:  viaplay logo