Speltips Gladbach – Bayern München 8/1: Toppmöte

Simon Pålsson Publicerat: 8 januari 2021

Trots hemmaplan gäller Borussia Mönchengladbach som klar underdog mot Bayern München i Bundesliga den 8 januari 2021.

Borussia Mönchengladbach - Bayern München

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det smög igång redan i helgen och nu är det äntligen dags för fler matcher i Bundesliga, med en liten aptitretare redan på fredagskvällen. Då spelar nämligen topplagen Borussia Mönchengladbach och Bayern München mot varandra.

Det här skulle bli säsongen som Borussia Mönchengladbach på allvar konkurrerade i toppen, men man har inte riktigt kunnat kombinera spelet i Champions League med att ta tillräckligt många poäng i ligaspelet och det börjar kosta nu.

Men man är fortfarande ett lag med en oerhörd höjd – även om det är uppenbart att Borussia Mönchengladbach kanske inte har förmågan att prestera lika jämnt över tid.

Bayern München är och förblir ett topplag i dessa sammanhang och det finns väl egentligen ingenting som pekar på att man inte kommer att gå långt i Europa, vinna titeln i Bundesliga och förmodligen ta cupguldet också den här säsongen. Det känns som att man är precis lika bra som tidigare – även om man inte har nått sina högsta höjder än.

Målspelet i Bundesliga

Borussia Mönchengladbach har inte riktigt kunnat bygga vidare på den fina trend som man såg ut att inleda förra säsongen och efter en stark inledning på säsongen har man tappat i kraft, fart och poängskörd. Det gör att man nu har en del press på sig inför mötet med serieledarna.

Men det är inte optimala förutsättningar som nu råder för Borussia Mönchengladbach, med ett antal tunga spelare frånvarande, eller åtminstone tveksamma på förhand. Jonas Hofmann, Ibrahima Traoré och Ramy Bensebaini kommer troligen inte att spela matchen. Det gör inte heller Marcus Thuram, som Borussia Mönchengladbach får klara sig utan då han är avstängd. Valentino Lazaro är tveksam därtill.

Det är roligare tider och gladare miner i bortalaget, där Joshua Kimmich inte bara är tillbaka i spel, utan där han också stod för en imponerande comeback i dagarna och där han nu snabbt visat att han är en spelare som gör laget bättre. Den enda spelare som garanterat missar är Tanguy Nianzou, och det är ett tapp man klarar sig utan. Serge Gnabry och Javi Martinez är tveksamma till spel.

Över 3,5 mål spelas till 1,82 gånger såsen hos CampoBet. Det må vara det enkla spelet, men det är också det logiska spelvalet.

Speltips:

Speltips: Över 3,5 mål
Odds: 1,82
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 20:30, fredag 8 januari 2021
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: