Speltips Hamburger SV – Stuttgart 5/6: Bundesliga-kval

Axel Sjödin Publicerat: 5 juni 2023

På måndag spelas den avgörande returen i Bundesliga-kvalet mellan Hamburger SV och Stuttgart på Volksparkstadion.

Hamburger SV - Stuttgart

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hamburger SV har en oerhört brant uppförsbacke inför returen på hemmaplan då de föll med klara 0-3 i öppningsmötet mot Stuttgart. Mycket pekar på att de kommer att få spendera ännu en säsong i den tyska andraligan, vilket gör deras hjärtekross på tilläggstid i den sista omgången så mycket svårare att smälta.

Det är ovanligt att lagen från den nedre divisionen lyckas bra i dessa kval, och HSV mot Stuttgart ser ut att bli ännu ett exempel som adderas till den statistiken. Stuttgart tog kommandot direkt och tog ledningen innan minuten var spelad. De hade därefter chansen att utöka på straff, vilket Daniel Heuer Fernandes i HSV-målet kunde förhindra.

Men trots straffräddningen var det tillslut aldrig något snack om vilket lag som skulle gå segrande ur öppningsmötet. Tidigt i andra halvlek lyckades hemmalaget utöka både en och två gånger inom loppet av tre minuter och därefter hände inte mycket mer än att HSV:s Anssi Suhonen drog på sig ett rött kort och därmed missar returen.

Det är väldigt tungt för Hamburger SV:s del som har stått för en bra säsong i andradivisionen och bara slutade en poäng bakom de två lag som lade beslag på de direkta uppflyttningsplatserna.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

HSV kommer att få det svårt att vända detta

Det kommer att krävas ett smärre mirakel för att lyckas vända det här dubbelmötet, men ingenting är omöjligt. Stuttgart var dock närmare 4-0 än vad HSV var att reducera, vilket inte känns särskilt hoppfullt inför måndagen.

Med tanke på hur HSV har behövt ställa om mentalt efter att ha trott att de var vidare bara några dagar innan öppningsmötet är det kanske lätt att förstå att de inte levererade på topp. Vi får se ifall de har hunnit smälta allt än och är redo att ge allt i returen.

Stuttgart är dock ett väldigt tufft motstånd, och de är bättre än vad Bundesliga-tabellen visar. Sedan Sebastian Hoeness tog över tränaruppdraget i april har resultaten sett mycket bättre ut. De hade bara förlorat en match av deras åtta senaste i ligaspelet inför kvalmötet och känns i nuläget betydligt vassare än många lag som slutade ovanför dem i tabellen.

Stuttgart har chansen att punktera matchen helt och hållet med ett tidigt mål och sett till deras prestation sist kan de mycket väl vinna även i returen. För 2.42 gånger pengarna hos Betinia spelar vi därmed på den raka tvåan.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Stuttgart vinner
Odds: 2.42
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, söndag 5 juni
TV: 
Stream:  viaplay logo