Speltips Hertha Berlin – Dortmund 21/11: Svag favorit

Simon Pålsson Publicerat: 20 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Borussia Dortmund är klar favorit, men kanske lite för klar? Nu möter man Hertha Berlin på bortaplan i Bundesliga den 21 november 2020.

Hertha Berlin - Borussia Dortmund

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.


Lördagens möte mellan Hertha Berlin och Borussia Dortmund blir speciellt av ett antal anledningar, och inte minst är det en speciell eftermiddag för Lucien Favre. Huvudtränaren i bortalaget återvänder till sin tidigare klubb och det är alltid speciellt.

Vi kan anta att båda parter gärna knäpper den andra lite på näsan. Känslan är att Hertha Berlin har en ganska god chans att göra det, eller åtminstone streta emot med en fullgod insats. Man har gjort det ganska bra under inledningen på den här säsongen. Skulle jag hävda.

Å andra sidan har Hertha Berlin tre raka förluster mot Borussia Dortmund i Bundesliga. Dessförinnan hade man två raka kryss. Generellt sett har matcherna varit väldigt täta, med uddamålsvinster eller kryss sista åren. Det säger en del.

Borussia Dortmund har öppnat säsongen lite skakigt, med fem vinster och två förluster. Nu senast föll man mot Bayern München, mycket tungt, och tappade momentum i tabelltoppen. Kan man ta tillbaka det med en vinst här? Det är vad man går för, men jag tror inte heller att man vill bjuda in Hertha Berlin för mycket i matchen. Då är laget nämligen jobbiga att ha att göra med.

Värdespel på hög lina

Hertha Berlin är storstadslaget med den enorma kapaciteten, men som kanske inte riktigt fått det att synas på alla sätt. Men tack vare ett par starka värvningar sista säsongerna känns det här som ett lag som plötsligt har någonting spännande på gång.

Men inför den här matchen saknar man Jhon Cordoba, samtidigt som Jordan Torunargha inte kan spela då han fått corona. Lucas Tousart är därutöver tveksam.

Men man ska nog inte lura sig med någonting annat än att många som ser just det här mötet gör det för att få se Borussia Dortmund och den otroliga offensiv som man har att skryta med.

Det såg ut som att Erling Braut Haaland inte skulle kunna vara med på grund av karantänsstrul, men nu har det bekräftats att han inte behöver sitta hemma och uggla, utan faktiskt kan spela fotboll med sina lagkamrater trots allt. Det blir en klar fördel för bortalaget att ha honom i spel.

Däremot kommer inte Marcel Schmelzer eller Dan-Axel Zagadou att spela. Mats Hummels och Emre Can är också klart tveksamma.

Det finns inte utrymme för fler poängtapp i Borussia Dortmund, som måste gå på någon slags knock i den här matchen.

Under 3,5 mål spelas dock till 1,60 gånger smeten hos Betsson. Trenden säger att matcherna inte alls varit så målrika som många har trott på förhand.

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,60
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20.30
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: