Speltips Hertha Berlin – Union Berlin 28/1: Derby i Berlin

Axel Sjödin Publicerat: 28 januari 2023

En spännande lördag från Bundesliga inleds med ett Berlin-derby mellan Hertha och Union Berlin på Berlins Olympiastadion.

Hertha Berlin - Union Berlin

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Maktförhållandena i den tyska huvudstaden har tagit en drastisk vändning under de senaste säsongerna då Union Berlin år för år har flyttat fram sina positioner, trots begränsade medel. Det som Union gör är oerhört imponerande, vilket ställs i skarp kontrast mot Hertha som under många säsonger har fått sämre och sämre ligaplaceringar.

Hertha Berlin klarade sig kvar i högstaligan efter kvalspel förra säsongen och ser återigen ut att gå en tuff bottenstrid till mötes framåt våren. De är absolut inte avhängda ännu, då de bara har två poäng upp till säker mark, men de är alltjämt nästjumbo och verkar oförmögna att vända den negativa trenden.

De har inlett det nya året med två raka förluster, först mot bottenkonkurrenten Bochum i en väldigt viktig match, och därefter blev de totalt överkörda av Wolfsburg med 0-5 tidigare i veckan. En derbyvinst kan vara en potentiell språngbräda för att kunna klättra i tabellen, men det lär inte bli en lätt uppgift. Fem förluster på deras sex senaste matcher skvallrar om att formen inte är den bästa.

Hertha saknar dessutom också ett flertal spelare, bland annat avstängde Agustín Rogel, samtidigt som Stevan Jovetic och Jonjoe Kenny båda är tveksamma till spel.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Union Berlin har kommit på rätt köl igen

VM-uppehållet ser ut att ha gjort underverk för ett Union Berlin som hade en riktigt tuff period runt november. De ledde länge Bundesliga under hösten, men har tappat lite i tabellen. De är dock återigen tvåa i ligan och verkar ha studsat tillbaka lite igen.

Union har inlett med två raka segrar under det nya året, först hemma mot Hoffenheim och därefter borta mot Werder Bremen. Gemensamt för båda matcherna är att de har släppt in första målet och sedan lyckats vända på ett starkt vis. Det lär vara moralhöjande för ett lag som hade tunga motgångar innan uppehållet.

Spelschemat börjar dock hetta till nu för Unions del och det ska bli intressant att se ifall de lyckas prestera även på vårkanten den här säsongen. En vinst i derbyt hade såklart vägt väldigt tungt inför de kommande matcherna mot Wolfsburg och Leipzig.

Union har ett bättre fungerande lag rakt av i stort sett och har också följaktligen vunnit de fyra senaste derbymötena mot stadsrivalerna Hertha. Trots detta så är det ändå rätt generösa odds för den raka tvåan här, vilket vi inte är sena med att haka på. För 2.16 gånger pengarna hos Lucky Sports så spelar vi på att Union Berlin fortsätter på inslagen väg.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Union Berlin vinner
Odds: 2.16
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 15:30, lördag 28 januari 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: