Speltips Hertha Berlin – Union Berlin 4/12: Derby i Tyskland

Simon Pålsson Publicerat: 4 december 2020

Inga supportrar, men likväl ett fantastiskt derby som väntar i den tyska huvudstaden Berlin. Hertha Berlin och Union Berlin möts i Bundesliga.

Hertha Berlin - Union Berlin

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Om det här vore en vanlig säsong kan vi räkna iskallt med att det hade varit lite sura miner från supportrarna, som inte gärna spelar ett derby än fredagkväll på det här viset. Tänka sig, det hade man drömt om att få se inom svensk fotboll, där det numera finns en tendens att spela de hetaste matcherna på de sämsta tiderna.

Men man ska ha med sig att traditionerna är olika inom olika ligor och fotbollsländer. Hertha Berlin och Union Berlin kommer med allt det här sagt att spela ett intressant derby på fredagen, och förväntningarna är uppskruvade på förhand.

Nu är det inte ett vanligt år och det finns ingen publik nog att fylla arenorna, och bidra till derbystämningen. Men för både Hertha Berlin och Union Berlin är det här ändå en intressant match ändå. En speciell match, vågar jag lova.

Enligt spelbolagen är det ett mycket jämnt möte som väntar och egentligen är det bara hemmaplansfördelen som talar för Hertha Berlin. I övrigt är det jämnt, med ett litet favoritskap då för hemmalaget.

Med andra ord kan man förvänta sig underhållning mellan två jämna lag.

Formen fäller avgörandet

I mina ögon är det lite märkligt att det så tydligt, som det ändå är när det skiljer 5-7 tiondelar på oddsen mellan lagen, att Hertha Berlin får bära favoritskapet. Enligt tabellen borde Hertha Berlin ses som det klart svagaste laget.

Hertha Berlin har möjligen en lite bättre trend på slutet, men faktum är att man är ett bottenlag just nu. Laget placerar sig på plats 13 i tabellen och med tanke på att det bara är 18 lag i Bundesliga innebär det att man är en del av det nedre skiktet.

Union Berlin däremot har hittat formen på slutet, har bara en förlust under hela säsongen och är har nu gjort minst två mål i fyra raka matcher. Det är alltså inte ett enkelt lag att stå emot.

Med allt det här sagt kan jag inte se hur bortalaget ska kunna misslyckad med att ta poäng här.

Union Berlin draw no bet spelas till 2,20 gånger såsen hos Unibet.

Speltips:

Speltips: Union Berlin draw no bet
Odds: 2,20
Bolag: Unibet
Spelstopp: 20:30, fredag 4 december 2020
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: