Speltips Hoffenheim – Dortmund 29/9: Öppen match

Axel Sjödin Publicerat: 29 september 2023

Hoffenheim och Dortmund drabbar samman i ett intressant möte från Bundesliga under fredagskvällen.

Hoffenheim - Dortmund

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Inför fredagens drabbning så är det faktiskt Hoffenheim som ligger före Dortmund i tabellen med en poängs marginal. Hoffenheim har inte varit nära någon toppstrid på flera år, men har öppnat säsongen väldigt fint och är i utmärkt form inför fredagens tuffa uppgift. Dortmund har i sin tur haft lite bekymmer inledningsvis och ser inte ut att vara lika starka som under fjolåret.

Efter en inledande förlust mot Freiburg har Hoffenheim radat upp fyra raka segrar i Bundesliga, och är bara en poäng bakom Bayern München och Leverkusen i toppen. Segrarna har inte bara kommit mot svagt motstånd heller, Wolfsburg besegrades med klara 3-1 och senast tog de en tung 2-0-skalp borta mot hemmastarka Union Berlin.

De har kommit igång väldigt bra med målskyttet och den starkast lysande stjärnan har varit den unge Maximilian Beier som nu har gjort mål i fyra raka matcher. Det återstår att se ifall Hoffenheim kan hålla uppe den här formen, men hittills har de sett bra ut och det lär inte vara en lätt match som väntar för Dortmunds del.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Champions League är en faktor för Dortmund

Dortmund har inte riktigt levt upp till förväntningarna inledningsvis, men är trots allt obesegrade och har skrapat ihop elva poäng på de fem inledande matcherna. Oavgjorda resultat mot Bochum och Heidenheim har oroat lite, men de har i alla fall studsat tillbaka på ett fint sätt med segrar mot Freiburg och Wolfsburg.

Det är märkbart att de har tappat Jude Bellingham, och de ser inte ut att vara i slag att utmana om ligatiteln som de tappade i den sista omgången på värsta möjliga vis förra året. De har dessutom Champions League att tänka på, där de har hamnat i dödens grupp. Efter en förlust mot PSG i premiären så väntar en oerhört viktig match hemma mot Milan på onsdag, vilket säkerligen redan finns i tankarna hos Dortmund.

Hoffenheim har i sin tur kunnat fokusera helt och hållet på Bundesliga, och lär ge allt i en match som den här. Dortmund är favoriter hos spelbolagen, men fredagens match känns som en väldigt öppen historia, där det formstarka Hoffenheim mycket väl kan kapitalisera på Dortmunds tuffa spelschema.

Eftersom det känns väldigt öppet är det svårt att inte luta åt Hoffenheim i spelet. För 3.05 gånger pengarna hos Coolbet spelar vi därmed på den raka ettan.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Hoffenheim vinner
Odds: 3.05
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:30, fredag 29 september
TV: 
Stream:  viaplay logo