Speltips inför Bayern München – RB Leipzig 9/2: Seriefinal i Bundesliga

Spelbloggare Publicerat: 9 februari 2020

Bundesliga bjuder på seriefinal från Allianz Arena där Bayern München och RB Leipzig drabbar samman under söndagen. Vår bestämda åsikt inför matchen är att spelbolagen blint tar för givet att det här ska bli en överdrivet fartfylld och målrik toppmatch.

  Spela under 4,0 mål (asian) 1,72 hos Bethard här!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Annons: Streama matchen kostnadsfritt: Läs mer om hur du gör här. Regler & villkor tillämpas. Fler detaljer på hemsidan.

1. Bayern München, 20: 42p, +35 mål
2. RB Leipzig, 20: 41p, +28 mål
3. Borussia Dortmund, 20: 39p, +28 mål
4. Borussia M’gladbach, 20: 39p, +15 mål

Såhär ser det ut inför fortsättningen av toppstriden i Bundesliga. Ganska öppet race mellan fyra klubbar, alla inom tre poängs marginal. Observera att både Dortmund och Gladbach spelar före denna match, men innan speltipset var publicerats, och att förutsättningarna således kan ha kommit att förändras något till avspark.

Herrejäklar, ja. Vilken match som väntar! Ettan mot tvåan. Precis en sådan man brukar blicka tillbaka mot när en säsong slutligen ska summeras.

Bayern München trummar på och ser bara bättre och bättre ut för varenda vecka som går; vinner match efter match. Annorlunda ser det ut för Leipzig, som närmast kommer från en bitter cupförlust mot Eintracht Frankfurt och i två seriematcher på raken hade man tappat i dessförinnan; ännu en förlust Frankfurt samt ett 2-2-kryss mot Borussia M’gladbach.

Ur svenska ögon är det extra skoj att Emil Forsberg återigen, efter ett kortare sjukdomsuppehåll, är tillbaka i speldugligt skick för Leipzig. Kvar sidolistade är Will Orban, Kevin Kampl samt med ett frågetecken över Ibrahima Konaté. Och Bayern saknar skadetrion bestående av Javi Martínez, Niklas Süle och Ivan Perisic.

Annons:

Skruva ner förväntningarna

En toppmatch och med den offensiva maskinen Bayern München på den andra sidan planhalvan. Att förväntningarna är uppskruvade inför matchen är knappast orimligt – men man måste ändå stå med fötterna på jorden. Rimliga förväntningar.

Det är inte vilket motstånd som helst som Bayern ställs mot, utan en tabelltvåa flåsandes i nacken. Efter osunt många insläppta mål i de senaste matcherna – nu med två förluster och ett kryss på tre till antalet.

Här förväntar vi oss ett Leipzig som är mer försiktiga än vanligt, som man bör på Allianz Stadium. Mer grovjobb, mindre risktagande.
Tätt brukar det också bli när lagen möter varandra, vilket visar på att Leipzig det facto kan hantera motståndarnas offensiva kvalitéer någorlunda väl. De sju senaste inbördes mötena, från 2017 och framåt, har alla innehållit max tre mål. Likadant på nytt?

Under 4,0 mål (asian handicap) spelas till 1,72x hos Bethard. Gäller då är insatsen tillbaka vid exakt fyra.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 4,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,72
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18:00, söndag 9/2
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo unibettv logo

 

Annons:


Annons: