Speltips inför Borussia Dortmund – Paderborn 22/11: Bundesliga är tillbaka

Spelbloggare Publicerat: 22 november 2019

Tillbaka efter uppehållet är Borussia Dortmund djupt revanschlystna från den brutala Der Klassiker-förlusten – och tillbaka på vinnarspåret ska de vara när Bundesligajumbon Paderborn kommer till Signal Iduna Park.

Annons:

Annons & Regler & villkor: Landslagsmatcher i all ära, men nu tillbaka till serielunken och redan under fredagskvällen smygstartar Dortmund samt Paderborn helgen. Matchen ser ni dessutom kostnadsfritt hos Unibet (500% – 500 kronor bonus) eller Hajper (Dela på en miljon kronor fram till julafton).

Borussia Dortmund kom till Der Klassiker-mötet mot den stora rivalen, Bayern München, med fin form och förhoppningar om att en skräll var på tapeten – men de fick skamset resa hem från München och Allianz Arena med en klar 0-4-förlust och därför var det kanske extra passande att uppehållet kom; nästan ett par veckor för att slicka såren, ladda batterierna fokusera på annat.

Toppen av serien är alltjämt en tajt historia och från den sjätteplats som innehas har Dortmund ”bara” fyra pinnhål upp till serieledarna, skrällaget Borussia M’gladbach. Titelstriden är man med andra ord fortfarande mer än aktuella för och här talar det allra mesta för att det blir att studsa tillbaka på vinnarspåret.

För ja, på den andra sidan står tabelljumbon Paderborn, som under de inledande 11 omgångarna varit hopplöst usla och inte alls räckt till i konkurrensen som råder. Facit? En vunnen. Ett kryss. Nio förluster! 11-26 i målskillnad. Senast kommer de från en 0-1-förlust hemma mot Augsburg, dessförinnan 0-3 borta mot Hoffenheim och 0-1 mot Bayer Leverkusen i DFB Pokal.

Marco Reus kunde inte medverka i matcherna för Tyskland under landslagsuppehållet, men är nu rapporterad klar för spel och sannolikt 90 minuter. Stort plus för Dortmund, som annars saknar Thomas Delaney och eventuellt duon bestående av Nico Schulz samt Marcel Schmelzer. Och bortalaget? De saknar Marlon Ritter.

Annons:

Paderborn får ta smällen

Starkt revanschlystna efter 0-4 mot Bayern München.
Över det stora hela ändå fin form. Varit starka under spelårets första del.
Och nu möter de ett Paderborn helt under isen – på hemmaplan.

Finns det överhuvudtaget någonting som talar för annat än en stabil hemmavinst? Absolut inte, av oss att döma. Att Marco Reus är tillbaka stärker dessutom upp offensiven och en sådan typ av spelare är alltid bra att ha mot mer samlade försvar.

Gästande Paderborn har alltså förlorat nio av 11 matcher och de senaste månaderna har offensiven, som innan ändå var en ljusglimt, trubbats av totalt. Tre raka torsk nu, varav två i seriespelet, och inte ett enda mål framåt.

Inför ”den gula väggen” på Signal Iduna Park är Borussia Dortmund alltid en maktfaktor att räkna med. Känslan är bestämd; här får Paderborn ta smällen från BVB:s, med den revanschlustenhet som medkommer, brutala förlust senast.

Det här stannar väl heller inte vid uddamålet? Dortmund -2,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de vinner med exakt två baljors marginal – är ett fullt acceptabel position att ta till 1,73x hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Dortmund -2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,73
Bolag: Unibet
Spelstopp: 20:45, fredag 22/11
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons:

Annons: