Speltips inför Borussia M’gladback – Borussia Dortmund 18/5: Målkalas, eller inte?

Martin Efvergren Publicerat: 17 maj 2019

Finalomgången av Bundesliga bjuder på ett hett Borussia-derby mellan Mönchengladbach och Dortmund. De förstnämnda slåss för sin fjärdeplats och de senare har fortfarande chans på ligatiteln. Oddssättarna tror på målkalas men vi hittar spelvärde i det motsatta!

Annons:

Inför den 34:e och sista omgången av Bundesliga är Dortmund två poäng efter serieledarna från Bayern. Samtidigt är Mönchengladbach, förmodligen, nödgade att vinna för att behålla sin, ack så viktiga, fjärdeplats i tabellen.

De båda Borussia-lagen vars ”förnamn” syftar till deras, tidigare, gemensamma preussiska hemvist är alltså båda i behov av en seger. De bör således, rimligen, inte ha något annat i tankarna än att ro hem samtliga poäng i det här mötet.

Trots skrala resultat den senaste tiden lyckades Gladbach knipa fjärdeplatsen inför sista omgången tack vare en 4-0-seger mot Nurnberg senast. Dessförinnan hade man endast vunnit en av de sex senaste matcherna.

Dortmund har blandat och gett för mycket under våren och därför tappat serieledningen. Efter en tung förlust i Ruhr-derbyt mot Schalke 04 följt av ett kryss borta mot Werder Bremen lyckades dock också de vinna i senaste omgången (3-2 mot Dusseldorf). Nu krävs att Bayern Munchen förlorar mot Frankfurt för att ligatiteln ska kunna bärgas.

I hemmalaget lär Fabian Johnsson, Raffael, Lars Stindl, Patrick Herrman och Mamadou Doucouré saknas på grund av skador. Därtill är Florian Neuhaus avstängd. Hos Dortmund saknas Abdou Diallo, Roman Burki, Achraf Hakimi samt avstängde Marius Wolf.

Pressen att vinna kan få offensiven att låsa sig

Den sista omgången av en ligasäsong är alltid speciell, i synnerhet när det gäller så mycket för båda lagen som det gör i detta möte. Att förutspå en vinnare är vanskligt då båda lagen känns aningen svårbedömda just nu.

Därtill påverkas även matchen av hur det går i övriga matcher där topplagen är inblandade. Hur reagerar till exempel Dortmund om de i halvlek får veta att Bayern Munchen leder med 3-0 mot Frankfurt?

Och om Bayern, som förväntat, vinner sin match mot ligasexan Frankfurt hänger Gladbachs fjärdeplats på hur det går för femteplacerade Leverkusen som möter Hertha Berlin på bortaplan.

Lucien Favres Dortmund har en väldigt offensiv grundidé och kan, i princip, inte spela på något annat sätt. Dieter Heckings Gladbach är oftast mer defensivt balanserade och har, trots att man är 18 poäng efter sin motståndare, totalt släppt in fyra mål färre.

När lagen möttes i Dortmund i december slutade det 2-1 till hemmalaget och vi ser nu intressanta spelmöjligheter i att det kan bli ett liknande resultat även den här gången. Båda lagens vinstbehov gör att oddssättarna tror på många mål men vår bedömning är att det inte per automatik behöver bli så.

En relativt vanlig följd av förutsättningar som dessa är det kan bli en direkt motsatt effekt. Det faktum att båda lagen, på olika sätt, är påverkade av övriga resultat kan också bli ett distraktionsmoment.

Beaktat dessa aspekter finner vi spelvärde i att det kommer bli under 3,5 mål i den här matchen och hos Mr Green ger det oss hela 2,08 gånger insatsen.

Annons:
  Rygga spelet hos mr green – få 100% vinstboost upp till 5 000 kr!
Regler & villkor gäller.

Annons:

 

Speltips:

   
Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 2,08 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 15:30, lördag 18/5
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

 
 

Statistik, jämför lagen:

 

   

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.