Speltips inför Dortmund – PSG 18/2: Målfest i Champions League

Spelbloggare Publicerat: 18 februari 2020

Någonting annat än ett målpartaj är svårt att se framför sig inför det första av två matcher i Champions League-åttondelsfinalen Borussia Dortmund och Paris Saint-Germain emellan – och oddsen får det att klia i fingrarna.

  Spela över 3,25 mål (asian) till oddset 1,84 hos bethard!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Är ni lika peppade som vi? Champions League är äntligen tillbaka och det vankas slutspelsfotboll! 21:00 på TV6 eller Viaplay. Det är bara att bänka sig i soffan.

Och det är inte vilka matcher som helst som spelas under veckan. Från mäktiga Signal Iduna Park möter fotbollsjättarna tillika de offensiva maskinerna i Dortmund och PSG varandra. Det är som upplagt för en, ur neutral synvinkel, fantastiskt underhållande 90- såväl som 180-minutershistoria.

Här i åttondelsfinalerna är det, som säkert bekant, alltså dubbelmöten som gäller. Favoritskapet, även i den här matchen specifikt, är det PSG som får axla – men vi har fått se dem svika vid upprepande tillfällen på den europeiska scenen under åren. Medan den inhemska fotbollen är en “walk in the park” har de det tufft att konkurrera bland de absolut främsta pjäserna i fotbollsvärlden.

Dortmund är höga höjder och djupa dalar. Fortsatt med i titelstriden av Bundesliga, så även i högsta möjliga grad, men tappen är något för frekventa. Efter två raka förluster, mot Bayer Leverkusen i serien samt Werder Bremen i DFB Pokal, fick de det emellertid att lossna när Eintracht Frankfurt kom till just Signal Iduna Park under fredagen förra veckan – vann med 4-0.

Tyskarna har alltjämt Marco Reus indisponibel med en skada och därutöver Thomas Delaney och Julian Brandt osäkra. Det stora frågetecknet inför matchen är dock på Neymar, som missat de fyra senaste matcherna, men av rapporter att döma ska han vara tillgänglig nu. Även Presnel Kimpembe och Adbou Diallo tveksamma. Colin Dagba out. Inga direkt avbräck.

Annons:

Allt talar för mål

Det finns någonting man i princip alltid kan räkna med när såväl Dortmund som PSG är i farten – och det är mål. Offensivt har de extrem kapacitet. Defensivt mer sårbara, något som också handlar om sätten de spelar fotboll på.

Något annat än en målfest på Signal Iduna Park är det således svårt att se.

Och för Dortmund, som på hemmaplan måste våga gå för det, har de fått ett offensivt superlyft av norrmannen Erling Håland. Bombar in mål på löpande band. Laget har för övrigt sex raka matcher innehållande minst fyra mål totalt.

PSG städade om lite i startelvan till mötet mot Amiens SC senast, utan att ställa ut något b-lag, och visade upp extrem sårbarhet då – 4-4 skrevs slutresultatet. Mål har de åkt på vid fyra tillfällen efter varandra, med samtliga matcher som landat i målfester.

Räkna med fart och fläkt här! Över 3,25 mål (asian handicap) totalt i matchen är absolut värt en peng till oddset 1,84 hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 3,25 mål totalt (asian handicap)
Odds: 1,84
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21:00, tisdag 18/2
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

 

Annons:


Annons: