Speltips inför FC Augsburg – Borussia Dortmund 1/3: Serieledare på titeljakt

Martin Efvergren Publicerat: 28 februari 2019

Med tre raka förluster och tolv insläppta mål i bagaget tar Manuel Baums Augsburg emot serieledarna Dortmund på fredagskvällen. Det har dock hackat något i maskineriet för Lucien Favres manskap på sistone – men med segern senast mot Leverkusen ser de nu ut att vara åter på vinnarspåret. Vi har identifierat starka argument för en säker Dortmund-seger samt ett fint spelvärde i den profetian.

Annons:

Inför Ruhr-lagets 3-2-seger mot Leverkusen senast stod man på fem raka matcher utan vinst, inklusive det tunga nederlaget mot Tottenham i Champions League. Lättnaden och glädjen hos Dortmund-spelarna var därför stor – och med dessa poängtapp i ryggen har också Bayern München knaprat in i toppen av tabellen och marginalen ner är numera endast tre poäng.

Då Champions League-drömmen ser ut att spricka och nerven i ligan har skruvats åt blir bortamötet mot bottenlaget Augsburg en match som Dortmund definitivt bör få med sig samtliga poäng ifrån.´

Samtidigt lär nog Augsburg, som nu endast har två poäng ner till Stuttgart på kvalplatsen, försöka sälja sig dyrt. Man bör vara rejält måna om att studsa tillbaka efter 5-1-haveriet mot Freiburg senast och framförallt vill man nog visa hemmapubliken en helt annan inställning än den, till synes, passiva approach man hade till matchen för en vecka sedan.

Men Manuel Baums manskap kommer alltså till det här mötet med tre raka förluster, i vilka man totalt släppt in hela tolv mål. Emellertid svarade man för en ärosam insats då man föll med 3-2 i senaste hemmatchen mot Bayen München, vilket eventuellt kan vara värt att beakta inför detta stundande hemmamöte mot toppmotstånd.

När Dortmund och Augsburg drabbades samman i höstas slutade det i ett rejält målfyrverkeri där de förstnämnda, med nöd och näppe, kammade hem en 4-3-vinst efter att ha spurtat in tre mål under matchens sista tio minuter. Värt att notera är också att i lagens samtliga sex senaste möten sedan 2016 har båda lagen gjort mål. Dortmund har gått segrande ur tre av dessa och tre matcher har slutat oavgjort.

Augsburgs svaga form på sistone hänger troligtvis ihop en hel del med den digra skadelista man dras med för närvarande. Bland andra saknades Raphael Framberger, Jeffrey Gouweleeuw, André Hahn, Jan Moravek, Julian Schieber och Alfred Finnbogason senast. Där, inte minst, den sist nämnde islänningen och pålitlige målskytten (10 mål den här säsongen) varit ett stort avbräck.

I Dortmunds fall ser det ljusare ut på skadefronten där Christian Pulisic, Lukasz Piszczek och Marco Reus saknades senast. Lagkapten Reus är dock tillbaka i träning och försvararen Piszczek likaså.

Får svårt att stå upp mot Dortmunds fartfyllda offensiv

Med ovan nämnda faktorer i beaktande ser vi en högst sannolik utgång av den här matchen och den säger att Borussia Dortmund kommer att kamma hem sin 17:e seger för säsongen. Till viss del talar det också för att det kan bli målrikt. Dortmund snittar nästan 2,5 mål per match och Augsburg har ett försvarsspel som just nu tenderar att rämna.

Men med en 5-1-förlust i ryggen är det dock troligt att tränare Baum kommer att prioritera defensiven för att stoppa blödningen samt Dortmunds patenterade höghastighetsfotboll. Statistiken pekar mot att det kommer bli många mål och det finns ett visst spelvärde i att det kommer bli så – men det har förstås även oddssättarna insett. Om det blir ett defensivt orienterat Augsburg är risken att deras offensiv blir lidande vilket ger att 0-1 och 0-2 blir något för sannolika resultat för att ett spel på att båda lagen gör mål eller över 2,5 mål totalt till ett odds runt 1.60 ska bli helt spelvärt.

Därför ser vi ett större värde i att Dortmund kommer att vinna med ett – eller helst – minst två mål. Således ser ett spel på Dortmund – 0.75 (asian handicap) till 1.88 gånger pengarna hos Fastbet riktigt fint ut. På så vis säkrar vi upp med pengar in på en Dortmund-seger samt en fin utdelning på en tvåmålsseger eller mer.

Annons:
  Rygga spelet hos Fastbet – Spela utan konto!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Dortmund -0,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,86 (Jämför alla odds)
Bolag: Fastbet
Spelstopp: 20:30, fredag 1/3
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.