Speltips inför Frankfurt – Dortmund 22/8: De är mer kompletta

Martin Efvergren Publicerat: 21 september 2019

Det är två offensivt balanserade lag som ställs mot varandra då Eintracht Frankfurt tar emot Borussia Dortmund. Här finner vi anledning att tro att de sistnämnda kommer dra det längst strået.

Annons:

Frankfurt svarade för en fin insats i förra säsongens Europa League där man tog sig ända till semifinal. Det hårda matchandet gjorde dock att resultaten i ligan blev lidande mot slutade av säsongen, vilket innebar att man ”bara” blev sjua i Bundesliga.

Det innebar också att man till den här säsongen har förlorat bärande spelare såsom Sebastian Haller (som värvats av West Ham) och Luka Jovic (som värvats av Real Madrid).

Tränare Adolf Hutter har därmed fått bygg om en hel del. Det har dock inte hindrat dem från att återigen kvala in till Europa Leagues gruppspel. Men första gruppmatchen hemma mot Arsenal i torsdags blev inte den inledning man hoppats på då man föll med klara 3-0.

I ligan har skrapat ihop sex poäng på de fyra inledande matcherna. I senaste omgången föll man borta mot Augsburg med 2-1. Därmed har man vunnit två matcher och förlorat två.

Även Dortmund ställdes mot tufft europeiskt motstånd i veckan då man spelade 0-0 hemma mot Barcelona. En match där man för omväxlings skull mest försvarade sig men ändå stod upp väl.

I ligan har man vunnit tre och förlorat en av de fyra inledande matcherna. Senast vann man hemma mot Leverkusen med 4-0 och dessförinnan blev det förlust med 3-1 borta mot Union Berlin.

På Dortmunds skadelista finns Lukasz Piszczek, Mate Morey, Nico Schulz och Eric Oelschlägel. Hos hemmalaget saknas sannolikt Sebastian Rode, Mijat Gacinovic, Jonathan de Guzman och Nicolai Muller.

Annons:

Dortmund ser mer kompletta ut

Både Dortmund och Frankfurt är offensivt balanserade lag som både gör och släpper in en hel del mål.

Dortmunds defensiv ser dock stabilare ut sedan Mats Hummels återkomst i backlinjen. I de två senaste matcherna har man hållit nollan och att man förbättrat defensiven är ett argument för att man kommer att vara ännu bättre än förra säsongen då man slutade tvåa i ligan.

Det har blivit över 2,5 mål i Frankfurts sex senaste matcher och det finns således en del som talar för att även den här matchen kommer att bli målrik. Oddssättarna är dock inne på samma linje vilket gör att spelvärdet på ett överspel sjunker.

Lucien Favre förfogar över en bredare och vassare trupp än vad Frankfurts Adolf Hutter gör. Nu när båda lagen har spelat i Europa i veckan kan det bli en faktor även om det är tidigt på säsongen.

Medan Frankfurt har tappat sina offensiva spetsspelare från förra säsongen har Favre fått fart på, framförallt, Marco Reus och Paco Alcácer som tillsammans redan gjort åtta ligamål.

Sammantaget ger detta anledning att tro på bortalaget i det här mötet. Till 1.77 gånger insatsen hos Coolbet spelas därför att Dortmund vinner.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Dortmund vinner, rak tvåa
Odds: 1,77 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 18:00, söndag 22/9
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor: / Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: