Speltips inför Leipzig – Bayern München 11/5: 90 minuter från titeln

Spelbloggare Publicerat: 9 maj 2019

Det finns ytterst få faktorer som talar emot att RB Leipzig – Bayern München inte kommer bli en äkta höjdare till toppmatch i Bundesliga. Här hittar ni oddsen, startelvorna och vårt speltips inför vad denna smällkaramell.

Annons:

Blott 90 minuters fotboll kan återstå innan Bayern München säkrat deras sjunde raka titel i Bundesliga och det trots att det under perioder blåst kraftig motvind för klubben; en herrans massa skador på nyckelspelare samt sviktande resultat i starten. Får de fira på Red Bull Arena eller lyckas Leipzig sätta stopp för det?

Två seriematcher har klubbarna kvar att spela av årets seriespel och med det har Bayern München fyra pinnhål ner till tabelltvåan Borussia Dortmund, som länge hade försprånget och som möter Fortuna Düsseldorf parallellt med denna match.

Mycket snack om att Bayern Münchens storhetstid skulle vara över har det varit – uppfriskande, menade vissa – men nu ser de senaste årens dominant alltså ut att kunna fixa det i alla fall, om än inte i lika övertygande stil.

Motståndet här står alltså RB Leipzig, med svenskstjärnan Emil Forsberg, för och de hoppas åtminstone kunna skjuta fram Bayerns firande en vecka. Det är redan klart att de får spela Champions League-fotboll, men faktum är att de skulle kunna plocka silvermedaljen om de har resultaten på sin sida under avslutningen. Vore någonting extra.

Främsta fokus är dock på DFB Pokal-finalen mot just Bayern München i slutet av månaden. Kan en historisk titel spelas hem? Detta kan bli ett smaktest på vad som komma skall…

Överspelet plockas

Som ni säkert redan klurat ur är våra förväntningar på den här bataljen högt uppskruvade. Anledningarna är många. Argumenten emot få.

Bayern München kan alltså säkra titeln hem titeln och ett kryss skulle oavsett resultat i Dortmund parallella match inte innebära den minsta skillnaden. Därmed – jakt på fullpottaren. Kan skruva upp risken vid behov.

Här möter de ett oerhört kompetent Leipzig, som på allvar fått fart på det offensiva spelet och kan slappna av här. 16 mål framåt har de mäktat med på deras sex senaste matcher, om än med en hel del insläppta. Fem av dessa har de vunnit – samma antal klivit över 2,5-målslinan – och senast kryssade man, via 3-3, borta mot Mainz 05.

Med andra ord: ett jagande Bayern München och ett RB Leipzig som inte har emot att tempot höjs till böljande nivåer.

I analysen spelar även Bayerns fina form in. Förra veckan städades Hannover 96 av med siffrorna 3-1. Liknande resultat har varit återkommande på sistone.

Målmöjligheterna ska vara stora och vårt speltips inför matchen blir över 3,0 mål till oddset 1,72 hos Paf. Insatsen tillbaka vid exakt tre baljor.
Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

 

Speltips:

   
Speltips: Över 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,72 (Jämför alla odds)
Bolag: Paf
Spelstopp: 15:30, lördag 11/5
TV:  viasatpremium logo viasatultrahd logo
Stream:  viaplay logo

 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

 
 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.